Манолова разкри: Има таен план за удължаване на мандата на правителството

България отблизо
Има таен план за удължаване на мандата на правителството с два месеца, колкото беше извънредното положение. Това коментира във Велико Търново председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

На есен ситуацията ще ескалира и ще доведе до гладни бунтове и фалити, прогнозира Мая Манолова и посочи, че правителството има план за удължаване на мандата си:

„Аз съм притеснена, защото прозвуча от един от министрите на това правителство и намерението да направят опит да си удължат мандата на парламента със срока на извънредното положение“.

Според бившия омбудсман вероятната причина за плана на ГЕРБ за удължаване на мандата е усвояването на европейските средства.

Манолова призова за ревизия как се харчат парите за справяне с коронавирусната криза и изнесе данни от проверката, направена от организацията ѝ, на какви цени Здравното министерство е купувало калцуни:

„По 10,70 лева – видно от митническите декларации, при положение, че във всяка квартална аптека могат да се купят по 50 стотинки 100 броя“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *