Марешки: БСП и президентът поставят демокрацията в опасност! Правят партизанско движение!

България отблизо

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че демокрацията е в опасност и причина за това са социалистите, които се опитват да превърнат парламента в зрелище.

„От името на „Воля“ и от името на всички, които се разграничават от този жалък пасквил, се извинявам на гражданите, които станаха свидетели  на случващото се парламента“, каза той. Днес, напомни Марешки, чухме жалки въпроси и такива отговори. Според него всички сме станали жертви на един нелеп и слаб сценарий, за да може един лидер да има 5 минути слава.

„Не може най-високата трибуна да е арена за битки сред социалистите, защото са изпаднали в безтегловност и са опитала да превърнат парламента в зрелище, и то в момент, когато народът трябва да е обединен.

А БСП и техният президент си играят на партизани. Аз и моите колеги искаме да се разграничим от този жалък пасквил който се разигра днес“, заяви Марешки и допълни, че в редиците на БСП има професори и уважавани специалисти, като е очаквал важни въпроси, а в същото време било смешен, слаб сценарий, със слаб режисьор. „Единствената полза е един партиен лидер да има 6 минути слава. Всичко това можеше да стане с една декларация, а не да се губи ценното време на министрите“, отчете Марешки и сравни групата на БСП със Столипиново, защото само те не се опитват да спазват мерките и стоят един до друг. „Кое ни накара нас всички ние да слезем на нивото на прищявката на един лидер? Ние казваме, че повече няма да участваме в такова нещо! Всички ставаме смешни. Да, жена е, уважихме я един път, нека повече не я уважаваме! Все пак, за да има някаква полза от този дебат, ние предлагаме реални мерки, добрата мярка 60/ 40 може да бъде коригирана като за определени сектори може да се увеличи дори до 100 на 0“, каза Марешки.

Припомняме, че вчера президентът заяви, че се опасява парите, които идват като помощи в България да не бъдат дадени на олигарсите и на хората с офшорни сметки, а народът да остане без нито лев помощ.

Незнайно защо на тези думи реагира само аптечният бос с многото бензиностанции и го нарече партизанин.

Атаката му срещу Нинова пък е грозна и безсмислена.

Нинова поиска пари за хората и опазване на икономиката.

Какво против това има Марешки?

Или му е обещано от ГЕРБ да влезе в управляващата коалиция.

Нещо, за което той драпа повече от две години!

Tagged

2 thoughts on “Марешки: БСП и президентът поставят демокрацията в опасност! Правят партизанско движение!

  1. Аптекаджиятастига си се подмазвал на властимащите.Нвма да вземат такъв плазмодии във власта.А и нямаш и нужда,имаш си всичко,но явно си много лаком и властолюбив.

  2. Този е еманация на падението на парламентаризма в България. Вгледайте се в падналия индивид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *