Марешки се върна с единия крак в парламента. Политическа шизофрения, или…Прочетете сами

България отблизо

„Воля“ не напуска парламента. Лидерът на партията поставя условия на ГЕРБ, които в сряда ще бъдат обсъдени с Цветан Цветанов.

Ще ходим на работа, но няма да участваме в дебати по дребнотемие, а във важни дебати. На този етап.

Ще чакаме сряда да разберем през следващите две години до края на мандата как ще работи парламента, заяви Марешки, който обяви, че има най-висок рейтинг в парламента.

Ние казахме, че днес ще влезем в парламента, защото имаме важни въпроси към представители на правителството, и в сряда, защото имаме среща с най-голямата партия – ГЕРБ, за да ни изяснят каква е визията им до края на мандата и след това ще вземем решение. Това обяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на БНТ.

„Но защо взехме това решение, което е по-важното. Обществото и ние все повече оставаме с впечатлението, че т.нар. малък коалиционен партньор – Патриотите са политически измамници, които са влезли в управлението, за да оправят своят живот. Постоянно се появяват в медиите различни примери.“, уточни Марешки. По думите му от Воля правят тази крачка, за да ги свалят на земята, защото са имали обещания за полицай във всяко село, за добро здравеопазване, а от сутрин до вечер ни занимават със сапунения сериал. „Ние не искаме да бъдем част от това нещо. Искаме среща с най-голямата партия, за ни обяснят как виждат управлението до края на мандата, защото в момента сме в средата. Ние няма да следваме никого, още по-малко БСП. Дали сме обещание да осветляваме всяка далавера“, каза още Марешки.

Марешки говори за дребнотемие в парламента, критикува „тримата от запаса“, явно имайки предвид малката управляваща коалиция Обединени патриоти, каза, че „30 години те ни разиграват този цирк предизборно“ – този път имайки предвид ДПС и Обединени патриоти, но сипещите се изречения само пораждаха допълнителни въпроси. Най-важният от които беше – „Воля“ напуска ли все пак парламента, както обяви сутринта, или не?

 

„ГЕРБ прави услуга на коалиционния си партньор“, каза по едно време Марешки. А водещата Цветанка Ризова попита – на кого? „На явния – ОП и на неявния – ДПС“, отговори Марешки. Но не се разбра каква е конкретната услуга.

 

Водещата отново попита „Воля“ напуска ли парламента, а Марешки отговори, че не искат да стоят само заради някаква стабилност, но не искат и нов три-четимесечен грабеж, който щял да настане при евентуален служебен кабинет.

 

Затова в сряда на среща с ГЕРБ щели да поставят условията си. Марешки вече говорил за такава среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.  А условията им били – първо да се работи по доходите, по здравеопазването, по образованието.

 

„Ние само ги събуждаме, в сряда ще решим окончателно“, каза по адрес на ГЕРБ Марешки.

 

А на изразеното недоумение от страна на водещата – защо тогава говори за напускане, реагира с думите: „То си е абсолютно напускане, ще присъстваме само по важните теми!“

 

Запитан „Воля“ има ли подготвени законопроекти по тези важни теми, Марешки, който е свързан с верига аптеки и бензиностанции, отвърна, че имат закони, свързани със здравеопазването, цените на лекарствата и цените на горивата.

 

„Ако ние бяхме управляващи, в тези два сегмента, хората щяха да имат нормални цени“, подчерта Марешки. И припомни как е предлагал да има държавна верига бензиностанции. Даде и пример с Иран, където било така, игнорирайки забележката за богатите петролни залежи на ислямската република.

 

Депутатите от „Воля“ обаче щели да се регистрират сутрин, защото това не било крепене на кворума, а ходене на работа. Било различно от времето на „златния пръст“ на Волен Сидеров преди пет години.

 

„Очаквам да чуя тяхната визия за продължаване на мандата“, каза още за предстоящата в сряда среща с ГЕРБ лидерът на „Воля“.

 

Tagged

1 thought on “Марешки се върна с единия крак в парламента. Политическа шизофрения, или…Прочетете сами

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *