Марин льо Пен категорично: Ще ИЗХВЪРЛИМ Европейския съюз на БОКЛУКА!

Свят

За пръв път имаме възможност да ликвидираме стария Европейски съюз и да създадем една нова Европа. Европа на отечествата. Защото народите искат това.

Това всъщност обяви, преди два дни, лидерът на френския Национален фронт Марин льо Пен по повод вихрещите се в страната протести на жълтите жилетки.

Партиите, които изразяват националните интереси на страните от така наречения Европейския съюз, за пръв път имат възможността да спечелят изборите за Европейски парламент през май 2019 г.“, посочи лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен“, цитирана от БГНЕС.

„За пръв път партиите, които се грижат за  интересите на своите народи, могат да се надяват на демократична победа. За да променят хода на историята. Да променят Европа. И нашите нации да живеят в наистина суверенни и самостоятелни държави“.

За пръв път е възможно да постигнем това, което „евроцентристите“ дори не можеха да си представят – смяна на властта. За пръв път имаме възможност да проветрим мухлясалите зали на институциите в ЕС, тези пълни с боклук Авгиеви обори. Да почистим скърцащите европейски механизми, в които вече никой не вярва. Да сменим клатещите се европейски ръководители, като председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер“, твърдо заяви тя.

„ЕС се е компрометирал и е обезценил европейската идея. А излизането на Великобритания е ярко потвърждение на този факт“, каза Льо Пен.

„Нашата цел вече не е просто да участваме, а да победим. Ние разчитаме, че заедно можем да сформираме в парламента, една ясно мнозинство, или поне да създадем блокиращо малцинство. И така да реализираме новия европейски проект“, подчерта тя.

Партията, която спечели мнозинство на изборите за Европейски парламент, ще получи правото да назначи председател на Европейската комисия. И това в никакъв случай не трябва да е Европейската народна партия. Понеже ние видяхме резултатите от нейната победа.

И наистина, този призив на Марин льо Пен изразява желанията, мненията и настроенията на всички европейски държави. Затова, ако всички национално ориентирани партии, които искат да променят статуквото в Европа, се обединят, те със сигурност ще представляват внушителна сила. И тогава можем да бъдем свидетели на създаването на една нова Европа. Която ще бъде обединение на суверенни и самостоятелни държави, които си сътрудничат на равноправни начала. И съобразно своите интереси.

Защото не може в съвременна Европа, така наречения сегашен „Европейски“ съюз да налага ново колониално робство на народите. Не може Брюксел да иззема суверенитета на държавите. Не може в канцелариите на тамошните бюрократи да се пишат законите, които да се налагат на европейските страни. Не може някой в Брюксел да дава нареждания на суверенните държави. И да ги глобява, ако не изпълняват заповедите.

Цялата тази съвременна робия трябва да се премахне. Веднъж и завинаги. И всеки народ да заживее по своите правила. И да си сътрудничи, с когото поиска. Без да се съобразява с нарежданията на чужди държави.

И тогава човечеството ще тръгне напред. Понеже сега живеем в мракобесните времена на капиталистически застой. Но това няма да продължава още дълго. Защото никой не може да унищожи желанието на хората да живеят в свободно и справедливо общество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Марин льо Пен категорично: Ще ИЗХВЪРЛИМ Европейския съюз на БОКЛУКА!

  1. Всичко „ново“ е добре или умишлено забравено „старо“. „ЕС“ не е СЪЮЗ, а подъл договор. Какви са гаранциите, че „новите“ пиявици са по-добри от старите? Системата е порочна и създава всички национални , над национални и световни проблеми, защото има АЛЧНИ И ОГРАНИЧЕНИ човеци, които се обожествяват. Те измислят „нови“ правила на поведение и подбор и вкарват Човечеството в противоречие Природата и милионната еволюция. Единственият възможен изход е Световна революция и Нов ред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *