Мария Захарова закова САЩ: Ставате само за ПОСМЕШИЩЕ!

Свят

От 2011 година насам Вашингтон е наложил санкции срещу Москва над 70 пъти под различен претекст.

„Но нито бившата американска администрация, нито сегашната постигнаха нещо. Русия води независима политика на международната арена и ще продължи да го прави. САЩ нищо не могат направят по този въпрос„, категорична е Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

„Това се отнася и за „Северен поток – 2″. Газопроводът е построен въпреки всички заплахи, и тези, които въвеждат санкции, стават за посмешище, когато публично потвърдят нежеланието си да се присъединят към проект, който е в тяхна полза или отказват да позволят на други да участват. Това е доказателство за тяхното безсилие и неспособност да използват други налични инструменти. Не мисля, че трябва да коментирам това всеки път“, заключи Захарова.

Американският законопроект в Конгреса, който предвижда санкции срещу компании, които участват в строителството на газопровода „Северен поток – 2“, не е нищо повече от нова вълна на русофобска кампания. И, разбира се, няма да доведе до нищо друго, освен това, че в цял свят хората ще разбират все по-ясно какво представляват САЩ. На международната арена те говорят за справедливост, конкуренция и мир. Но в отношенията си с различните държави вършат точно обратното.

Това се отнася и до санкциите, които сега Вашингтон налага на Москва, заради измисленото от англосаксите „дело Скрипал“. Но и тези санкции ще ударят силно по самите САЩ. По простата причина, че Владимир Путин направи рублата независима от долара. И я обезпечи с внушително златно покритие, каквото американският долар отдавна няма. Така че и тези санкции няма да навредят на Русия. Но ще нанесат силен удар по САЩ. Понеже народите виждат истината: Щатите не са нищо повече от световни рекетьори. И все повече се отдръпват от тях. И не искат нито да търгуват, нито да имат друго вземане-даване с тях. Понеже никой не обича заплахите, принудата и рекета.

А по отношение на Русия те няма да могат да направят нищо. Не им стигат силите, както в икономиката, така и във военното дело. Затова само въвеждат санкции, с които не постигат никакви резултати. Освен това, че икономиката им губи милиарди. Също, както с търговската война с Китай. Затова станаха за смях. Защото доскорошният гигант САЩ, вече не може да определя поведението на много държави, включително Русия и Китай.

Да не говорим, че възможностите за нови санкции вече се изчерпаха. Затова Вашингтон посегна на Договора за ликвидиране на ядрените ракети със среден и малък обхват. Но и с това няма да уплашат Русия. Нещо повече. Само развързват ръцете на Кремъл да създаде още много нови и все по-мощни оръжия. Което означава, че каквото и беля да се опитват да направят САЩ, те всъщност я правят на себе си.

И единственият им разумен изход е да се разберат с Русия. Иначе ще загинат. Народът на САЩ разбра това много по-бързо, отколкото американските политици. Затова гласува за Тръмп. Но и демократи, и републиканци не позволиха на действащия президент да подобри отношенията с Русия. Но тази грешка на Конгреса може да се окаже последна за днешните политици, които са окупирали двете големи американски партии – Републиканската и Демократическата. Понеже народът на САЩ няма да има друг изход , ако иска да се спаси, освен да низвергне сегашните политици. И да ги замени с нови, които повече се съобразяват с интересите на Америка и нейния народ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *