Мария Захарова към САЩ и Германия: Плановете ви не струват! Провалят се още в зародиш!

Свят

Руското външно министерство ще уведоми правителствата на САЩ и Германия за недопустима намеса във вътрешните работи на Русия.

Това заяви в прав текст, говорителят на външно министерство Мария Захарова по време на предаването „Неделна вечер с Владимир Соловьов“ в ефира на телевизионния канал Русия-1.

„Мисля, че ръководството на САЩ ще бъде много изненадано от това как техните дипломати се намесват в руските вътрешни работи“, каза тя.

Захарова заяви, че преди провеждането на незаконния митинг в Москва, посолството на САЩ публикувало на своя уебсайт пълния маршрут, по който трябвало да вървят участниците в тази провокация.

Тя отбеляза също, че германският телевизионен канал Deutsche Welle се е „отличил“ по същия начин. Този канал публикува  в ефира си призив за участие в незаконната акция, написан на руски език.

Ето така САЩ и Запада, които налагат санкции на Русия за някаква хипотетична нейна намеса в американските избори, безпардонно се намесват във вътрешните работи на Русия. Нещо повече. САЩ, Германия и Франция на най-високо ниво, се опитват да поучават Русия какво да прави, поставят й ултиматуми, опитват се да демонизират по всякакъв начин законните действия на руските власти. Но народите в Европа и света не са от вчера. Те виждат кой се меси не само във вътрешните работи на Русия. Те виждат грубата намеса на евроатлантиците и в своите собствени държави. И, естествено, започват да симпатизират на Русия и нейния народ. За тяхната смела и самоотвержена борба срещу световните западни хегемони. За това, че дават надежда и сили на всички народи в Европа и света да се борят за освобождението си от новото западно робство.

Така плановете на управляващата върхушка в САЩ и Запада се провалят още в зародиш. И народите навсякъде отхвърлят тяхната разрушителна хегемония.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *