Мария Захарова паникьоса САЩ: Ако направите грешно движение, руският отговор ще е унищожителен!

Свят

Русия сериозно предупреди Съединените американски щати да не се опитват, в бъркотията около пандемията, да правят грешни стъпки в областта на ядрените въоръжения в Европа и света.

Мария Захарова обясни нагледно, че ако американските въоръжени сили атакуват Русия с балистична ракета – независимо колко е мощна тя, руският отговор ще е незабавен и страшен.

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова посочи, че американска атака с балистична ракета с малка мощност ще бъде разглеждана от Москва като ядрен удар и като такъв ще последва ядрен отговор на руската армия.

По думите на Захарова, САЩ по всякакъв начин се опитват да размият границата между нестратегическо и стратегическо ядрено оръжие. Това води до заплаха от ядрен конфликт, предупреди говорителката на руската дипломация.

Тя визира доклад на Пентагона за разполагането на балистични ракети на борда на американски подводници. Действията на САЩ неизбежно водят до понижаване на ядрения праг и до увеличаване на заплахата от ядрен конфликт, подчерта Захарова.

„Всяка атака, използваща американска балистична ракета на подводници, независимо от характеристиките на нейното оборудване, ще се възприема като атака с използване на ядрено оръжие”, предупреди Мария Захарова.

В ябълка на раздора се превърна информацията, че САЩ въоръжават свои подводници с термоядрени бомби W76, за да отговорят на заплахите, идващи от Русия и Китай.

Москва подчерта, че според руската военна доктрина, такъв удар ще се разглежда като ядрен, независимо от мощността на бойната глава и нанесените щети. Отговорът на руската армия също ще бъде незабавен и ядрен, подчерта Захарова./Източник информационна агенция blitz.bg/

Tagged

1 thought on “Мария Захарова паникьоса САЩ: Ако направите грешно движение, руският отговор ще е унищожителен!

  1. Къде около тази “ миролюбива , хуманитарна , мирна и добра “ Америка Русия разполага въоражение за „мирни“ цели около нея ???!!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *