Мария Захарова РАЗБИ САЩ: В Украйна ПОБЕДИ Владимир Путин!

Свят

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира реакцията на отиващия си президент на Украйна Петър Порошенко, който „се задави от възмущение ” срещу Русия.

Порошенко бе обхванат от див бяс, заради постановлението на Владимир Путин за улеснено издаване на руски паспорти на жителите от Донецката и Луганската народни републики.

Мария Захарова припомни, че по време на предизборната кампания, Порошенко се противопоставяше не на опонентите си, а на Владимир Путин. Освен това в градовете на Украйна бяха поставени билбордове с надписи „Или Порошенко, или Путин”.

Това съобщиха от уважаваната руска информационна агенция РИА Новости.

Чаровната представителка на руското МВнР подчерта, че Порошенко загуби изборите. Така че, ако се следва неговата собствена логика, той ги е загубил от…Владимир Путин. Затова сега той трябва да се подчинява на волята на този, с когото, по собствените му думи, се е състезавал и от когото е загубил.

Припомняме, че Мария Захарова обясни как Киев едностранно е прекъснал връзките си с жителите на Донбас,  и ги е превърнал в хора без гражданство.

Киев обяви на ЛДНР блокада и нечуван бойкот. Повече от пет години хората в Донбас са лишени от възможността да реализират човешките и гражданските си права. Защото целият регион не може да гласува за президент на страната.

Захарова подчерта, че провежда много срещи с жителите на Луганската и Донецката народни републики, и всеки път чува упрек към Русия, че Москва е длъжна да помогне на хората в този регион. Защото те, де факто, вече са граждани на Русия. А те станаха граждани на РФ, поради простата причина, че Украйна в продължение на много години, не само отхвърляше това население, но го подлагаше на ужасите на войната с непрекъснатите обстрели срещу жилищните райони на ЛДНР. Ето защо постановлението, обобщи Захарова, вече е крайно необходимо, за да се прекрати хуманитарната катастрофа в двете народни републики.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *