Матео Салвини обяви: Владимир Путин ще остави своя следа в човешката история!

Свят

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини счита, че Владимир Путин е човек и политик, който ще остави своя следа в историята на човечеството.

Това съобщи уважаваната руска информационна агенция РИА Новости вчера.

В четвъртък вечерта Салвини взе участие във вечерята, която италианският премиер Джузепе Конте даде на руския лидер Владимир Путин и на руската делегация, която посети Италия и Ватикана.

Говорейки в ефира на телевизионния канал Rete4, след тържествената вечеря, дадена в чест на Владимир Путин от италианския премиер Джузепе Конте, Салвини заяви, че руският лидер „един от онези хора, които ще оставят следа в историята“. И отбеляза, че Владимир Путин е „обикновен човек“, който не парадира с власт, а се отнася дружески, с разбиране и внимание към своите събеседници. В социалните мрежи вицепремиерът публикува две свои снимки със стопанина на Кремъл.

По думите на Салвини, те обсъдили Олимпийските игри, икономиката и „безумните европейски санкции срещу Русия“. Тема на техния разговор са станали и народите, техните корени и тяхната идентичност, идваща от вековете на миналото.

В интервю за вестник Corriere della Sera, публикувано преди посещението му на Апенините, Владимир Путин каза, че Матео Салвини и партията Лигата на Севера, водена от него, „са активни поддръжници за възстановяване на пълноценното италианско-руско сътрудничество и подкрепят възможно най-скорошната отмяна на анти-руските санкции, въведени от САЩ и ЕС.“ „Матео Салвини се отнася топло и дружески към нашата страна, той е добре запознат с руските реалности“, подчерта президентът Владимир Путин.

„Благодарни сме на Италия за позицията й, че трябва да се възстановят нашите отношения с Европейския съюз в пълен формат. Виждаме усилията на италианското правителство в тази посока, благодарни сме за това ”, каза Владимир Путин след разговорите с италианския премиер.

„Ние разбираме, че Италия е обвързана с определени ангажименти в рамките на различни интеграционни структури както в Европа, така и в НАТО. Затова нямаме никакви специални претенции към нашите италиански приятели. Но се надяваме, че Италия ще изразява своята позиция последователно и ясно. И ще се бори за онова, което многократно звучеше публично, а именно за пълноценно завръщане към нормални отношения между Русия и Европа като цяло ”, добави руският държавен глава.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Матео Салвини обяви: Владимир Путин ще остави своя следа в човешката история!

  1. Не в бъдеще време Салвини ! Путин е оставил вече ярка след, но ,донякъде сте прав ,защото ще продължи да оставя !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *