Мая Манолова: В новия бюджет на ГЕРБ няма нито пица, нито шунка!

България отблизо

В бюджет 2020, наречен „пица с малко шунка“, питам аз за кого е шунката? Защото е ясно, че за обикновените хора няма нито пица, нито шунка.

Така Мая Манолова коментира пред БНТ вчерашните думи на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, че в бюджета, освен пица, има и шунка.

Тя посочи, че в този бюджет отново няма пари за майките – майчинството продължава да е 380 лв., а в София продължава недостигът на ясли и детски градини. Остава и проблемът с хората с увреждания, които според бившия омбудсман отново ще бъдат ощетени.

Мая Манолова е категорична, че решение няма да има и за медицинските сестри, тъй като не се предвижда увеличение на заплатите им въпреки допълнителните милиони за здраве.

„Миналата година имаше 500 млн. повече за здраве и кой проблем решиха?„, запита риторично тя. По нейните думи, ако сме на опашката по стандарт на живот, трябва да тичаме по-бързо, за да се придвижим наред, но това не е заложено в бюджета за догодина, обобщи бившият омбудсман, цитирана от news.bg.

Мая Манолова е права, защото ние нямаме нито производство, нито износ и няма откъде да дойдат свежи пари, за да се увеличат средствата за здравеопазване, за социални дейности, за пенсии и заплати. Единственото, което прави правителството е да взема нови заеми, надявайки се на това, че ще може да покрие някоя част от огромните нужди на обществото и държавата.

Е, вече и на малките деца им стана ясно, че без ускорено развитие на икономиката няма да се придвижим и милиметър в желаната посока към подобряване жизнения стандарт на хората. А онова, което прави Борисов е да се опитва да пее приспивни песнички на населението. Но на този негов номер вече никой не се връзва.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *