Мая Манолова: ГЕРБ много ме ядосаха и ще стана кмет на София!

България отблизо

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако много ме ядосат и ако продължават да се подиграват с хората. Машините за гласуване са „свидетели“ как се крадат гласове.

Това каза омбудсманът Мая Манолова по БТВ. Тя показа протокол от машина, регистрирала на последните избори 4 гласа. В реалния протокол, обаче, отчетен пред РИК, там е написано на ръка „0 гласа“.

По тази причина Манолова попита риторично: „Колко трябва да се прибави към 4, за да се получи нула?!“. Тези, които не искат да има машини, искат така са се изготвят протоколи и да се крадат гласове. Машините подобряват честността на вота. Отиваш, гласуваш и няма кой да ти открадне гласа. Тези четирима души са с откраднати гласове. Техните конституционни права са нарушени. Това се случва с 40 процента от избирателните секции.

 

Вместо да се купят машините, те се наемат. Собственикът на машините публично призна, че те са наети за последните избори на цена, която е 70 % от тяхната реална стойност. Как през 2014 година една машина е била наемана за по 1500-1800 лева, а сега бяха наети за 3000 лв.? Имаше машини, които на изборите бяха обърнати с екран към членовете на изборната секция. Въпреки това, 30 % гласували с машини, е много добър резултат.

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако много ме ядосат и ако продължават да се подиграват с хората, каза тя, цитирана от frognews.bg .

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *