Мая Манолова готви невероятен удар на ГЕРБ! Политическият пасианс ще рухне, ако тя влезе в пъзела

България отблизо

Над година и половина преди местните избори партиите пуснаха въртележката с имена на кандидати за кмет на столицата.

Йорданка Фандъкова, която заема пост № 4 в държавата от 2009 г., ще се бори за доверието на столичани за още един мандат.  Ако спечели, тя ще бъде не само първата жена, управлявала София, но и най-дългогодишният кмет на града.

На стола ѝ обаче лобита в ГЕРБ искат да поставят настоящия министър на европредседателството Лиляна Павлова, която на практика остава безработна от 1 юли.  Ако Борисов не й спусне някое измислено министерство.

От  БСП пуснаха досега в публичното пространство различни  варианти. Това са  депутатите Елена Йончева и Георги Свиленски и  евродепутатът Петър Курумбашев. Засега обаче сигурно е само, че БСП-София смята за най-подходящо партията да се включи в надпреварата с непартийна кандидатура след допитване за профила ѝ сред членовете си.

 Сред най-спряганите имена като опонент на Фандъкова е това на националния омбудсман Мая Манолова. Рейтингът на бившия депутат от БСП скочи главоломно, след като зае поста на обществен защитник № 1. Според осведомени, включването в битката за столицата на Манолова като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, е с две цели: да получи по-висок резултат от кандидата на БСП за лично удовлетворение и да тества народната любов за последващо участие в президентската надпревара.

От БСП обаче обмислят и вариант да убедят Мая Манолова да изиграе ролята „Румен Радев с пола“ по отношение на столетницата и властта в столицата. Идеята е партията да подкрепи независимия си бивш член  Манолова.

Индикации, че това може да се случи, дойдоха първо от „Шоуто на Слави“, където той заръфа омбудсмана с неудобни въпроси за разлика от уютната раздумка с Борисов. Ясно е вече, че Слави се е продал и единственият настъпан в интервютата му беше тя. Което пък значи, че пречи на някого.

Вторият сигнал беше отнемането на колата й, защото на обществен защитник тя не била нужна.  Манолова обаче се възползва от този удар и го превърна в пиар, тръгвайки с градския транспорт, или влак и така показа, че липсата на кола не я плаши. И че управляващите сбъркаха, като се заядоха с нея.

В момента тя продължава да трупа рейтинг и при евентуални избори сега, прегазва Фандъкова като товарен влак.

Свиленски също намекна вчера, че могат да изкарат тежката артилерия.

Манолова засега не се е съгласила да става кмет и загадъчно мълчи.

Но какво ще се случи след девет месеца, никой не знае.

И точно тази неизвестност кара централата на ГЕРБ да се гърчи, защото там друг подходящ кандидт, освен Фандъкова няма.

А експериментът Цецка няма да посмеят да повторят, защото тогава и кандидатът на Светльо Витков ще я задмине.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие.

Tagged

1 thought on “Мая Манолова готви невероятен удар на ГЕРБ! Политическият пасианс ще рухне, ако тя влезе в пъзела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *