Мая Манолова пресече мераците на Борисов: Не подарявайте защитена държавна земя на частни фирми!

България отблизо

Общественият защитник в битка срещу презастрояването на Черноморието Мая Манолова, се срещна с граждани, които й разказаха за свои съмнения, относно застрояване на защитени територии в местността „Герени“, гр. Созопол, в близост до плаж „Златна рибка“.

Свидетели сме на такова огромно презастрояване по родното ни Черноморие, че това предизвика криза и летовниците отказаха да идват. А хаотичните строежи продължават като „честните“ частници, подкрепени от подкупни правителствени чиновници не се свенят да посягат и на защитените територии.

В случая става въпрос за продажба на имот, частна държавна собственост на Министерството на отбраната, с размер около 20 дка, който се намира на около 200 метра от морето и пясъчните дюни.

Гражданите настояват тръжната процедура да бъде прекратена. Става въпрос за имоти, които са на апетитни места и природата е запазена в автентичния си вид, заяви Манолова.

Омбудсманът се е обърнала към премиера Бойко Борисов. Според нея малкото запазени природни площи трябва да се запазят. Продажбата на това красиво място е насрочена за 4 септември, притеснена е Манолова. Става въпрос за уникален терен, за уникално място, категорична е тя. Унищожаването на терена върви към край. Тя иска теренът да остане държавна собственост.

Очаквам премиерът да се изкаже по този казус, изтъкна омбудсманът. Става въпрос за 20 декара терен. Манолова показа снимки на имота.

86% от българите смятат, че Черноморието ни е презастроено. 128 са новоизникналите хотели. 101 са в района на Бургас. Трябва да се спре, според нея, с принципа всичко, което не е забранено е разрешено. Омудсманът отказа да коментира сутрешните му коментари за местните избори. Това са истински важните теми, обясни Манолова.

Общественият защитник отказа да коментира и социологическите проучвания, които й дават преднина пред градоначалника Йорданка Фандъкова.

Това, което се случва е само върхът на айсберга, убеден е и Атанас Русев от „Спасете Корал“. Няколко министри са проявили престъпно бездействие и не са защитили държавната земя от заграбване. А на това трябва да се сложи край веднъж завинаги./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *