Мая Манолова се закани: Вдигам на протест всички недоволни от правителството!

България отблизо
Властта не успява да се справи с проблемите, които създава. Проблемите се трупат, не се търси решението им и те стават необратими. Цели системи в държавата отказват да функционират и се разпадат пред очите ни, засягат живота на хората и ги изкарват на улицата.

Това заяви Мая Манолова пред „България он Еър“.

 

„Множеството малки протести напоследък – срещу шистовия газ, на майките на деца с увреждания, на бизнеса срещу Наредба 18, на хората от Перник заради водната криза, са резултат от проблемите, които властта е създала. Кризата в Перник не е резултат от природно бедствие, а е резултат от управлението“, допълни Манолова.

 

„Всички са наясно, че язовир „Студена“ е източван, за да стане по-евтин ремонтът на язовирната стена. Никой не дава отговор къде са 32 милиона лева за ремонт на язовира, обещани от Лиляна Павлова, когато беше регионален министър“, заяви още тя и допълни, че никой не дава отговор и къде са 500 млн. лева, които са отпуснати през 2018 г. за ремонт на 418 аварийни язовири в страната.

 

Манолова припомни, че от гражданската платформа е изпратено заявление за достъп до обществена информация до Държавната консолидационна компания (ДКК) къде са изразходени средствата за ремонт на язовирите, но полученият отговор е мълчалив отказ, заради който от „Изправи се.БГ“ вече обжалва в съда.

 

„Идеята на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ е да се съберат всички граждани с кауза в една обща платформа“, каза Манолова.

 

„От месеци работя за това гражданите да се обединят, независимо дали са леви или десни, партийни или непартийни. Да се обединят на основата на общо демократичните принципи – честни избори, върховенство на правото, стимулиране на честния бизнес, свобода на словото, защита правата на гражданите и на потребителите“, заяви Манолова и допълни, че алтернативата ще се роди на платформата на гражданското недоволство.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *