МВР: Населението да се успокои! Няма грабежи, има само обири!

България отблизо
Няма обири, има грабежи. С това уточнение главният секретар на МВР Ивайло Иванов успокои обществото от Чирпан, че престъпността е под контрол. Той е там, след като МВР и прокуратурата реши да демонстрира действия за борба срещу битовата престъпност.

Иванов допълни, че грабежите не са свързани по между си, с изключение на тези срещу банка ДСК. Уточни, че банката се атакува три години последователно. „Няма установен организиран характер“, допълни успокояващо той. Пред журналисти главсекът се похвали с разкрита кражба в Стара Загора, за която щяло да има повече информация по-късно. Главният прокурор Иван Гешев се появи на брифинга, но по неясни причини, след като Ивайло Иванов започна да говори, той напусна.

Явно главсекът не чете полицейската сводка, или му я спестяват. Ежедневно се обират домове, заплашват старици за пет лева, тормозят цели села, разбиват се апартаменти и независимо от терминологията – обир или грабеж, краденето продължава с пълна сила.

Стигна се и до парадокса да откраднат петела на самотен дядо, а след това да му поискат 20 лева откуп, за да му го върнат. За отмъкнати козички, агънца, пилци, покъщнина, изобщо да не говорим. Това е ежедневие.

Всеки ден се чупи гръбнакът на престъпността и до вечерта той зараства и се разраства.

Дали са обири, дали са грабежи – няма значение. Човек може да бъде обран еднакво успешно и вкъщи и на улицата.

А не дай, Боже, да се окаже в банка, или на бензиностанция, докато маскирани я обират! Ще му остане травма за цял живот, ако междувременно не го гръмнат по грешка.

Главсекът не отвори дума и за най-важното – че самата полиция започна да краде.

Кой ни охранява тогава?

И как да бъдем спокойни?

Tagged

1 thought on “МВР: Населението да се успокои! Няма грабежи, има само обири!

  1. КАКЪВ ИЗРАЗ САМО!?!?ЦИОНЕРСА РЕЧ?БРАВО ДРУГАРЮ,ЛИЧИ СИ,ЧЕ СИ УЧИЛ В ШКОЛА ЗА БАВНО РАЗВИВАЩИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *