Медсестрите започват нов протест, обградиха парламента!

България отблизо
Палатките на недоволните медицински сестри  посрещнаха депутатите преди заседанието на парламента. След срещата на протестиращите с премиера Бойко Борисов в понеделник бяха разпоредени засилени проверки във всички болници.

Очаква се днес представители на протестиращите да се срещнат с вътрешния министър Младен Маринов, за да подадат конкретни сигнали за нарушения в лечебните заведения.

Сестрите разчитат на продължаване на диалога за увеличаване на техните възнаграждения. И твърдят, че ще продължат с протеста до удовлетворяване на всичките им искания.

Междувременно соцлидерът Корнелия Нинова се обърна към медицинските сестри от палатковия лагер, които свиха палатките, след като се договориха с премиера Бойко Борисов за решаването на проблеми в здравеопазването и за реалното повишаване на заплатите им.

„Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото“, предупреди Нинова през Фейсбук.

Само че протестът едва ли ще изиграе своята роля, тъй като депутатите ще работят още два дни и след това се изпаряват във ваканция чак до 15 януари.

Опъването на палатки точно сега е безсмислено пред празен парламент.

Ще се чуят няколко обещания, ще има две-три съчувствени срещи, а после едните ще отлетят към топлите морета, а другите ще си отидат вкъщи и ще дават дежурства за по 500 лева на месец.

Важното е, че Борисов се отърва.

Хвърли един чувал с обещания и повече няма да му пречат на гледката.

Но тези обещания зависят от депутатите.

А те пък духват във ваканция.

Цял народ недоволства от новите цени на водата, от секирата в магазините, където цените станаха златни.

И протестира.

Но поединично.

Всеки на отделен ъгъл.

Всеки нехаещ за проблемите на другите.

А разединен народ никога не побеждава.

Напротив.

Мачкат го още повече!

Станислава СЛАВОВА: Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *