Министър РАЗКРИ престъпления на Борисов: Ето ШОКИРАЩИТЕ признания! Вижте ТУК!

България отблизо

Престъпленията по служба на Борисов станаха толкова много, че вече дори неговите министри не могат да ги скрият.

Така се случи съвсем наскоро и с министър Теменужка Петкова. Пред парламентарната Комисия по енергетика тя заяви в прав текст, че ако проектът АЕЦ „Белене“ не се задвижи, има огромен риск от декапитализация на НЕК.

На обикновен език това означава, че Националната електрическа компания ще фалира. А ако няма ток или ако цената на тока стане непосилна за хората, всички се досещаме, че ще фалира и цялата държава. А правителството ще отхвърчи в небитието.

Енергийният министър дори призна, цитирана от news.bg, че България има нужда от такава базова мощност като АЕЦ „Белене“.

Нещо повече. Със строежа на АЕЦ „Белене“, по думите на Петкова, сме щели да гарантираме енергийната си сигурност.

Освен това, продължава Теменужка Петкова, евентуална продажба на реакторите била трудна за реализиране. Защото продажната цена щяла да бъде много по-ниска от похарченото до момента.

Строежът на централата, призна още министърът, ще даде тласък на икономиката ни. Но държавата нямала пари. Затова търсела стратегически инвеститор.

С други думи, става кристално ясно, че приказките на Борисов и неговите пудели, как АЕЦ „Белене“ е гьол, в който били потънали милиарди“, и че не ни трябвала централа, защото и сега си имаме предостатъчно ток, са били абсолютна лъжа.

Освен че са лъжа, става ясно, че тези приказки на Вожда са насочени директно против националните интереси на България.

Дори много повече. По думите на Петкова, това, че Борисов и ГЕРБ спряха строежа на АЕЦ „Белене“ означава, че те са пренебрегнали не само националния интерес.

Истината е, че с думите и действията си, Борисов, съзнателно или не, е работил против националната сигурност на България.

Защото точно това каза енергийният министър. Тя каза, не просто, че АЕЦ „Белене“ ни е необходим. Каза, че ако не построим ядрената електроцентрала, нашата Национална електрическа компания ще фалира. А заедно с нея и държавата.

Теменужка Петкова каза още в прав текст, че строежът на АЕЦ „Белене“ ще гарантира енергийната сигурност на България. Трябва ли да споменаваме, че енергийната сигурност е един от най-важните компоненти на националната сигурност.

Същото се отнася и за проекта Южен поток, който Борисов най-нагло спря. Той също е елемент от националната сигурност на страната ни. Защото евтиният ток от АЕЦ „Белене“, и евтиният газ от Южен поток щяха да дадат мощен тласък за развитие на нашата икономика.

А една държава е силна и независима, когато има силна икономика. Когато няма никаква икономика, както сега, държавата става играчка в ръцете на всички по-силни от нея.

Нещо повече. АЕЦ „Белене“ и Южен поток щяха да гарантират и руски ядрен чадър над България. Защото Русия щеше да пази своите инвестиции в родината ни.

Тоест, военните бази на САЩ щяха да бъдат изгонени от страната ни много по-лесно. И никой нямаше да може да застрашава нашето небе.

А сега нямаме пари дори да си пазим сухопътните граници. Няма пари и за охрана на нашето небе. Та трябва Турция да ни го пази.

И ако обобщим, ще се окаже, че Русия строи на Турция две нови ядрени електроцентрали. Русия строи на Турция така наречения Турски поток. Вместо нас, Турция става енергиен център за Балканите и Европа.

А ние няма да имаме нищо. И ще зависим от прищевките на Ердоган.

И докато енергийната ни сигурност се връчва в ръцете на чужди държави като Турция, която на всичко отгоре претендира, че България е част от Османската империя…

В същото това време, Борисов преди да отиде да моли Владимир Путин да ни помогне за АЕЦ „Белене“ и Български поток, та поне малко да минимизираме огромните загуби…

Борисов отива не при кого да е, а…при Порошенко.

И пренебрегва националните интереси. И националната сигурност.

Пренебрегва ги за втори път. И има нахалството да се нарича български премиер.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Министър РАЗКРИ престъпления на Борисов: Ето ШОКИРАЩИТЕ признания! Вижте ТУК!

  1. От началото на криво разбраната демокрация ,та и до сега…….МНОГО от, които са били и, които са на власт……САМО ЗАТВОР и ПЪЛНА конфискация на заграбените ИМ финанси и имущества!!!!!!!!!!! ТРЯБВАТ НИ ИСТИНСКИ И ЧЕСТНИ родолюбци в управлението на БЪЛГАРИЯ и………ПРЕЗИДЕНТСКА Република !!!!!!!!!!!!!!

    1. НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ!!! НАРОДЕ, ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ И СРЕЩУ НАРОДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НИ ПОВЕДИ!!!

  2. Заради едно удоволствие на баща му, живеем над десет години в мъки

  3. С какъв акъл Борисов отиде в Москва при Путин като два-три дена преди това ходи в Украйна и даде безрезевна подкрепа на хунтата на Порушенко, който води кървава война със собствения си народ. В Москва Борисов продължи да дразни Путин с изцепките си за Западните Балкани. И резултата не закъсня – Борисов получи един голям среден пръст от руска страна и стана ясно че докато Борисов с ГЕРБ са на власт големите енергийни проекти в полза за България ще бъдат замразени, а може би завинаги. Та с колониалната си политика на ухажване на САЩ и ЕС Борисов съсипа възможностите на България за защита на националните си интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *