Михаил Константинов обърка математиката: Имало голяма избирателна активност, но не сме разбрали!

България отблизо

Според председателя на Управителния съвет на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов официалните данни за избирателната активност у нас не са реалистични.

„В България наличните избиратели са 5,8 млн. души да кажем, може и по-малко, а според данните на ЦИК в списъците има 6,3 млн. и нагоре… Тъй като гласовете от чужбина са много малко, а там има 1 млн. избиратели, е ясно, че това число е абсолютно изкривено, заяви професорът.

Така, че нека да не го използваме това, което е официалната данна, тя е фалшива данна, а да смятаме, че избирателната активност е някъде над 30, 35, може да отиде и 40 на сто, ако разделим накрая с истинската база. Избирателната активност трябва да се мери с абсолютни числа, а не с проценти. 100 или 150 по-малко души ще гласуват, а може и 200 000 по-малко от очакваното, добави математикът.

Очертава се някъде да гласуват във всеки случай над 2 млн. души, което е в рамките, в които гласува България на европейски избори“. Той припомни, че евроизбори у нас привличат около 2-2,5 млн. гласоподаватели и отново активността ще бъде в тези граници. Крайният срок на ЦИК да обяви окончателни резултати от евровота след преброяване на всички гласове е сряда, но още към 20 часа днес социолозите ще обявят достоверни данни или най-малкото разпределението на мандатите, каза още Михаил Константинов.

М. Константинов отново си противоречи. Ами нали числата изразяват процентите и обратно. Иначе откъде ще се вземат тези проценти? Нали от числата? Ама нейсе! Това е по-малката беда. По-голямата е, че според професора, Централната избирателна комисия лъже за бройката на имащите право на глас. ЦИК казва, че са 6 милиона и 334 хиляди души, а Михаил Константинов, че били 5 милиона и 800 хиляди души. Е кой е прав?

Ами ЦИК е права, въпреки че професорът е ядосан, понеже хората в чужбина не гласуваха. Не гласуваха за ГЕРБ. И не гласуваха въобще. Защото не искат да имат вземане даване с ЕС. Нито с ГЕРБ.

И на практика излиза, че от 6 милиона и половина са гласували 1 милион и половина! Какво е това, освен пълен блокаж на ГЕРБ като управляваща партия? И абсолютно нежелание да се гласува, ако ГЕРБ организират изборите.

Затова, Борисов е по-добре да си ходи веднага. Защото иначе няма да му е лесно.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *