Михаил Константинов призна, без да иска, че в избирателните списъци има…

България отблизо

В ефира на Сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов, без да иска призна, че в избирателните списъци има 400 000 мъртви души.

Той заяви, цитиран от blitz.bg, че реалните гласоподаватели били 5 милиона и 800 хиляди души, но по списъците на Централната избирателна комисия те били 6 милиона и 200 хиляди души.

Така остава едно число от 400 000 неидентифицирани „гласоподаватели“, които най вероятно са и част от мъртвите души, с които от отдавна си служат политическите партии по време на избори, за да увеличат избирателната активност, и за да направят резултатите да изглеждат приемливи в очите на симпатизантите си и в чужбина.

Главният преброител на гласовете каза, че секционните избирателни комисии трябвало да се саморегулират, каквото и да означава това, понеже комисиите били 2000 в цялата страна и наблюдателите нямали възможност да проверят всички.

Проф Константинов допълни, че най-много се търгувало с гласове по време на местните избори, защото дори само няколко гласа могат да променят целия изборен резултат в полза на една или друга партия. Според него, най-активна е продажбата на гласове в малките населени места. но като се има предвид, че там всички се познават, възниква въпросът какво прави полицията и защо не предотвратява тези въпиющи измами в хода на избирателния процес, които наистина променят цялата картина на изборите.

А може би на управляващите им е по-удобно така?! Защото няма друго обяснение за бездействието на оторизираните органи.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *