Михаил Константинов с революционна идея: Да нахраним едни хора, за да не крадат!

България отблизо

Българското общество вече  е като оголен нерв, затова  реагира на най-малката несправедливост.

По този начин неизменният компетент по всички въпроси  проф. Михаил Константинов коментира вчера „видимото социално напрежение у нас“. Под видимо явно имаше предвид хилядите хора, излезли на улицата да търсят справедливост.

Математикът-анализатор заяви, че българинът вече се е осъзнал /браво!/ и не търпи фалш до такава степен, че непрекъснато се смята за лъган, без значение дали има или няма основание. Той визира протестите срещу задържането на д-р Димитров, намекна, че не са много основателни,  но загрижено рече, че те могат да доведат до неприятни последствия в политически и социален план.

Според него налице са всички предпоставки за етническо напрежение. /ха, добро утро!/

„Хората в България са изключително изнервени вече. Време е да се спре с толерирането на една група хора за сметка на останалите.  Ако малцинствата у нас  са толкова  безнадеждно бедни, нека държавата се погрижи да получават  някакви пари или безплатни карти за транспорт, или контролирани разходи за храна…Ако не са толкова бедни, може и да не крадат“ – размечта се професорът.

Ама, Константинов! Какви са тези розови мечти?

Това няма ли да е пак кражба, само че узаконена? Откъде ще идват тези пари за малцинствата, освен от нашите джобове?

Какво значи да ги храним? Просто част от нашите данъци да не отиват по предназначение, а направо в махалите. Това ще спре ли кражбите? Повечето от тези престъпления не са от глад, а парите отиват за нови коли, за пиене, за шумни веселби, за хазарт и за гъзарски дрехи и татуировки. И за това ли да се грижи държавата? На всеки ром по една кола, по няколко чифта маркови дрехи, по два златни синджира и по един оркестър да му свири на ухо.

Ако държавата наистина ще се грижи за тези хора, то трябва първо да им осигури работа. Сред тях има и трудолюбиви, искат да работят, но няма къде.

Да ги образова, да ги цивилизова, да ги социализира. Не да им раздава пари и карти!

Храним ги, а сега трябва може би и да ги осиновим?

Българите наистина ще вземат положението в свои ръце,  а самите малцинства също са доста изнервени, каза професорът.

Много странна дума – изнервени… Ако всички сме нервни наистина, тогава някой ни е довел до предела. Нерви без причина не се появяват.

Ако в обществото  има несправедливост – няма никакво значение, че днес живеем по-добре от вчера. Когато липсва усещане за справедливост то разрушава  обществото“, добави  Константинов.

И призова да си върнем справедливостта.

Но не каза как.

Да храним ромите? Да им купуваме карти?

Това не е справедливост, а висша несправедливост.

Не сме съгласни! Ние не можем да изхраним самите себе си!

Работата на едно правителство е да потуши соцалното напрежение и да вземе адекватни мерки, които не накърняват ничии интереси.

Ако не може да направи това – да си ходи!

Защото не е правителство на народа, а на богатите и олигарсите!

Така е, професоре!

Рибата се вмирисва от главата, а в момента вони цялата държава.

Време е за политически и социален рестарт.

Останалото са приказки на аба и запълване на телевизионно време!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Михаил Константинов с революционна идея: Да нахраним едни хора, за да не крадат!

  1. Няма как Бокуу и шайката му да тръгнат с/у циганската сган – та нали те са основния им електорат ..!!! Пример – убийството на циганската мърша с 9 присъди в Пловдив … !! „Горкият“ – нали им е осигурявал по 5 хил. гласа за изборите …!! Насъскаха полиция и прокуратура с/у защитилия семейство и имот доктор.. , после ще дадат указания на съда … !! ?? Може и паметник да му направят .. !! ??

  2. ПРОФИ, ТЕ НЯМАТ НАХРАНВАНЕ! АЛЧНИ И ЗАВИСТЛИВИ СЕЛЯНИ СА И ОТ МАЛКИ СА НАУЧЕНИ ДА КРАДАТ! ТОВА СА ИЗЧАДИЯТА, ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ БКП И НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ – „ГРОБ“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *