Мишо Константинов в поза шпагат! Вижте новото му откритие! БСП и ГЕРБ печелят заедно и поотделно, но избори няма да има!

България отблизо

„БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните избори за Европейски парламент, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа, заяви компетентно дежурният анализатор Мишо Константинов . 

Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски.

Сега очаквам БСП да се представят по-добре“, посочи математикът. Проф. Константинов каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат на 26 май и как „Апартаментгейт“ ще окаже влияние на избирателната активност.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях: „Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора.“

Тогава „Апартаментгейт“ ще е затихнал и електоратът няма да е толкова краен, смята Константинов.

Един по-лош резултат на евроизборите за ГЕРБ няма да ги събори.

Те ще се съсредоточат в местните избори, където имат повече сили на местно ниво /под сили да разбираме повече електорат за купуване ли? Или повече братовчеди кумове, кръстници и суджуци?

Как така правителството на Орешарски е съборило БСП заради едно предложение за назначие, а цяла поледица от апартаменти, хотели, мотели, асансьори, тераси, имения в Гърция и тлъсти далавери няма да повлияят на електорана на ГЕРБ?

Разчита се на късопаметността на народа, или на зависимостта му от местните феодали?

Но за всеки случай Константинов предрича победа и на двете партии.

Защото партиите са преходни, а той засега успява да остане вечен!

Затова и разбрахме от изказването му, че предсрочни избори хем може да има, хем да няма. Всеки може да ги спечели, но може и да не ги спечели.

Нещо като синоптична прогноза – на места ще превали, на места ще бъде слънчево.

А най-слънчево ще е в кабинета на професора.

Станислава СЛАВОВА Istinata.net  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *