Мишо Константинов изчисли: Вотът на недоверие няма да го бъде! БСП не може да свали ГЕРБ! Народът иска друго!

България отблизо

БСП внася вота на недоверие към кабинета на премиера Борисов през следващата седмица.

И няма да  прави консултации с другите парламентарни групи, нито пък да го съгласува с тях. Няма да търси и помощ. Ще се борят сами. И няма да успеят! Това заяви вечният дежурен по телевизиите проф. Михаил Константинов.

Социалистите са определили здравеопазването и провала на правителството в тази сфера за причина за искането на оставка на правителството.

„За първи път ще се иска вот за намерения и предложения, а не за факти, размаха пръст професорът. Това е желанието за здравна реформа на министър Кирил Ананиев, но само желание. Тази реформа още не е гласувана в пленарна зала и тя не е влязла в сила.  Тогава как може да стане причина за негативен вот, коментира пред Bulgaria on Air математикът.

И бодро изчисли:  Опозицията няма подкрепа извън собствената си група и нищо няма да постигне. Вотът е с предизвестен край. БСП е изолирана от другите групи в парламента. Няма да може да свали правителството, защото няма подкрепа, нито от другите депутати, нито от народа.

Вярно е, че има някои проблеми в здравеопазването, но за тях не е виновен здравният министър. /Интересно кой тогава. Външният, или този на Европредседателството, което пък го няма/. Ананиев трябвало да се оправи с някои неща при лечението на българите и най-вече с хората, които не плащат здравни вноски, но ползват медицински услуги.

Едва ли е работа на един математик да изчислява вотове на недоверие и да предвещава краха им.

БСП иска този вот, точно за да не се приеме здравната реформа и да не се наложи да плащаме втора вноска за здраве и да не доплащаме 18 процента от лечението си, ако се наложи да режим в болницата.

БСП няма да сваля правителството, а желанието им е да се спре с финансовите издевателства над българския народ. И хората разбират вота точно така. Едно издърпване на ушите на управляващите, едно отрезвяване и спиране на мераците им да ни дерат и последната кожа от гърба.

Колкото това дали има проблеми в здравеопазването, дали Мишо Константинов е допирал скоро до болница?

Или ходи само в частни?

Защото ако е отишъл в някоя държавна или общинска, няма начин да не се е сблъскал с олющените стени, с опърпаните кабинети, с липсата на лекари, с опашките пред вратите, липсата на направления, с уморени пенсионери в бели престилки, които едва имат сили да лекуват други пенсионери, с празните шкафчета за лекарства и плащането на всяко изследване.

И това няма да се реши само с двойна здравна вноска.

Той много добре знае къде потъват парите за здраве.

БСП ще спечели този вот!

Ще спечели дебат за реформата и спирането й в зародиш.

А това е достатъчно на този етап.

Останалото е празни приказки и той много добре го знае.

И успя да запълни ефирното време на една телевизия и да си изработи парите.

Пък за болните?

На кого му пука за тях! В очите на управляващите и фармацевтичните октоподи, те са просто касички. И нищо друго!

Едни умиращи касички…

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Мишо Константинов изчисли: Вотът на недоверие няма да го бъде! БСП не може да свали ГЕРБ! Народът иска друго!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *