Мишо Константинов с поредно шокиращо разкритие! Българите са богати, но се крият

България отблизо

Равносметката от управлението през първата година  на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов е много положителна.

Това заяви вечният присъстващ на телевизионния екран  проф. Михаил Константинов.  Той даже стигна по-далеч. Похвали правителството повече от самия Борисов.

Според него българинът е доста по-богат от това, което отчита статистиката. Обаче го пази в тайна. Защо? Защото около 30% от икономиката в България била сива и това много пречело  да бъде направена реална статистика за финансовото състояние на хората  в страната, пише „Фокус“.

„Когато преди 11 години се присъединихме към ЕС, нашият стандарт на живот  беше едва 30% от европейския. Сега обаче той е 50%. Това представлява  увеличение с две трети, изчисли набързо математикът. И продължи.

В България заплатите са 4 пъти по-ниски от европейските, това е факт. Цените у нас обаче са 2 пъти по-ниски! Следователно нашият стандарт е само 2 пъти по-нисък от европейския, каза гордо Константинов и добави, че до няколко години се надява страната ни да стигне стандарта на ЕС!

И това го казва професор, при това по математика!

Ние, които едва едва сме избутали тази дисциплина в училище, сигурно не разбираме магията на числата и странните изводи, които Константинов прави.

Как така цените у нас са два пъти по-ниски от европейските? Къде са примерите, къде са таблиците, къде са доказателствата?

Много е лесно да се говори наизуст, но на други места четем, че токът ни е един от най-скъпите в Европа.

Виждаме статистики, че детски пюрета в Германия и България са с различни съставки и различни цени, като по-некачествените и по-скъпите са у вас. Виждаме етикети, че един и същ шампоан тук е на двойна цена в сравнение със супермаркет в Австрия. Хлябът ни отдавна е едно евро, като в ЕС, а заблудата за по-малкото пари, които даваме, са просто по-малките разфасовки. Килограм качествено свинско в богатите държави е от 4 до 7 евро, а  у нас боклукът от нечий бракуван военен резерв също е 4. Но с етикет българско.

Част от колбасите в Италия са по-евтини, но за сметка на това по-качествени.

Европейците дават една десета от доходите си за битови нужди, ние половината заплата.

Тогава как така у нас е два пъти по-евтино?

Как сме по-богати, отколкото статистиката сочи?

Сивата икономика не е признак на богатство, а на слаба държава с хилав, често нарочно отсъстващ  контрол! Да, много работодатели плащат надници на ръка, за да избегнат данъците и да измамят държавата. Но това не прави народа богат, а самите тях.

Ако професорът е богат и знае как се взимат хонорари под масата за ежедневни интервюта, може би мери от своята камбанария.

Иначе нашето богатство е в една друга статистика – тази на „Евростат“. 1 милион бедни, два милиона на прага на бедността и още две милиона, поддържащи минимален жизнен стандарт.

Нашето богатство е беднотията!

Останалото е стъкмистика!

А най-лошото е, че и Константинов го знае това.

Само не знае, че балъците свършиха и не вярват на приказките му!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *