МОСКВА категорично: Който НЕ ИСКА да ГОВОРИ с Лавров, ще говори с Шойгу!

Свят

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че през отиващата си година руските въоръжени сили са получили безпрецедентно голямо количество съвременни оръжия.

Сергей Шойгу направи изявлението си по време на заседание на Обществения съвет при военното ведомство, уточняват руските медии.

По думите на руския министър на отбраната, с такива оръжия не разполага нито една армия по света. Шойгу уточни, че през 2018 г. руската армия е получила 1500 нови образци въоръжения и над 80 000 единици модерна техника. Така реализирането на държавната програма за превъоръжаването за периода 2010-2020 г върви по план, заяви той.

По-рано днес руското министерство на външните работи предупреди, че който не слуща външния министър Сергей Лавров, ще трябва след това да чуе какво има да му каже военният – Сергей Шойгу.

Директорът на департамента по въпросите на неразпространението и контрола на въоръженията Владимир Ермаков заяви, че Москва разчита на трезв и разумен подход от страна на САЩ при оценката на ситуацията по света.

Той уточни, че на САЩ ще им се наложи да си имат работа с министъра на отбраната Сергей Шойгу, ако Вашингтон предприеме необмислени стъпки по договора за ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег.

„Ние имаме готови решения за всякакво развитие на събитията. А този, който не иска да чуе какво обяснява особено подробно външният министър Сергей Лавров, ще бъде принуден да слуша това, което ще му обясни Сергей Шойгу“, отсече Ермаков.

По този начин, Москва, още един път и твърде категорично, предупреди Вашингтон, че любителите на „силни усещания“ от американската партия на войната, ще срещнат твърд отговор на всички провокационни действия, които САЩ решат да предприемат. Защото явно, някои хора от ръководството на Америка не искат да разберат, че времето на едноличните заповеди и командоренето на целия свят е минало, което никога няма да се върне.

Tagged

7 thoughts on “МОСКВА категорично: Който НЕ ИСКА да ГОВОРИ с Лавров, ще говори с Шойгу!

  1. Настъпи време всички военнолюбци да минат през пожарната, за да им промият ушите !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *