Москва категорично: Ще защитим приятелите на Русия, които правителството обвинява в шпионаж!

България отблизо

Ръководителят на Комисията по международни въпроси към Съвета на Руската  федерация Константин Косачев е обезпокоен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че Москва е готова да ги защитава, по дипломатическа, обществено-политическа и юридическа линия.

„Изключително тревожни новини идват от България. Поредица от арести, разпити и обвинения за“ шпионаж “ спрямо група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Познавам отлично много от тези хора“, написа Косачев на страницата си във Фейсбук във вторник, цитиран от уважаваната руска информационна агенция ТАСС.

Той добави, че русофили и руски парламентаристи са направили много за приятелството между руския и българския народи, включително в рамките на Ливадийския форум, който Съветът на Руската федерация провежда ежегодно в Крим.

„Ние ще разберем какво става и ще защитим решително приятелите на Русия. И то по всички линии – дипломатическа, обществено-политическа и, ако е нужно, юридическа линия“, подчерта сенаторът.

Той също така обяви намерението си да изиска цялостни оценки за случващото се в България, от международни правозащитни организации, както и от НАТО и Европейския съюз“.

Русия никога не изоставя своите приятели. Това най-напред трябва да е ясно на Борисов и неговото русофобско правителство. И тежко му и горко на премиера, ако се осмели да тръгне срещу велика и мощна Русия. Това означава, ни повече, ни по-малко, че вече няма да е премиер. И сигурно няма да бъде и в политиката. Защото никой не е оцелявал в битка срещу Русия. Не за друго, а защото Руската федерация винаги защитава доброто и справедливостта.

Второто, което трябва да знае Борисов е, че „каузата“ му да слугува на Запада е обречена. По простата причина, че вече повече от 80% от българските граждани обичат Русия и открито заявяват своето желание руският модел на политическо и икономическо развитие да се пренесе и в България. За да успее да излезе най-накрая народът ни  от блатото на бедността, в което го вкараха управляващите гербери.

Жребият е хвърлен. Рубикон е преминат. Трябва да победим статуквото на ГЕРБ. И да се съюзим с Русия. Защото просто няма друг път за оцеляване на нашия народ и хилядолетната ни родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *