Москва предупреди НАТО: Военните учения край границите на Русия са опасни за вас!

Свят

Страните членки на НАТО, които планират да проведат военни маневри близо до границата на Русия, трябва да помислят за последствията от войнствените си действия, които биха могли да доведат до повишаване на напрежението. Това предупредиха от руското външно министерство, цитирани от руските медии.

„Нито Вашингтон, нито НАТО прикриват факта, че „потенциалният враг“ в ученията е Русия Исторически нашата страна е била заплашвана с подобно дрънкане на оръжия; подобни заплахи обаче са безрезултатни„, подчертаха от руското външно ведомство и добавиха, че на враждебните намерения на САЩ и НАТО щяло да бъде отговорено реципрочно чрез развитието на собствените военни способности на Русия.

Коментарите на руските власти бяха направени преди военните учения на НАТО под наслов „Defender Europe-2020“, предвидени за април-май, които според руското външно министерство ще се превърнат в най-голямата военна маневра от края на Студената война.

По-рано беше разкрито, че около 7 000-10 000 американски войници ще участват само в ученията в Полша, почти половината от общия брой американски войници, участващи в тези учения.

Планирано да се проведат в 10 страни, „Defender Europe-2020“ ще е причина за най-голямото разполагане на американските военни сили в Европа през последните 25 години. Очаква се в ученията да участват 37 000 военнослужещи от 18 държави, включително 17 страни членки на НАТО и Грузия, и да продължат няколко месеца до юли. Първите движения, свързани с ученията, на войски и техника започнаха в края на февруари.

Tagged

1 thought on “Москва предупреди НАТО: Военните учения край границите на Русия са опасни за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *