Московски изби рибата по релсите! Стяга референдум за нещо безумно! Вижте какво!

България отблизо

В политическата каша, която залива България, се намеси и транспортният министър Ивайло Московски.

И то когато му припариха релсите и се наложи да пита: ще остане ли България без влакове? Човекът тъкмо си кротуваше и вече втори мандат ни се чува, ни се знае какво прави и внезапно банките запорираха сметките на БДЖ! Нечувано нахалство!

И не само ги запорираха, ами решиха да продават най-милото на железниците – сградата, в която се излежава огромната им чиновническа армия. А тя пък е на пъпа на София.

За 10 години дълговете на БДЖ  намаляха от 700 до 90 милиона лева, каза Московски. Ние ги наследихме тези дългове и сега запорът е факт. Ако започнат да разпродават и локомотиви, железниците  ще спрат дейността си.

До момента аз не съм видял нито един документ, който да показва как тези, които са взимали заема тогава, са гарантирали, ще ще връщат парите.  Тези банки не са ли се направили сметката, че наливат пари в  технически фалирало дружество?

Давали са, защото са били спокойни,  че то е държавно и  знаят, че накрая държавата ще плати сметката”, ядоса се министърът пред журналисти.

Сега две министерства – на транспорта и на финансите ще се опитат да спасят на дружеството.  Държавата най-вероятно ще даде безлихвен заем на БДЖ, като след това този заем ще си го плащаме от печалбата на  сектор „Транспорт“, обясни  допълни Московски. Тоест заемите ще се спасяват със…заеми.

Министърът изскочи с невероятна идея – да се направи референдум за БДЖ.

„Ако трябва да бъдем коректни към хората, трябва да направим референдум и да попитаме българските граждани дали са съгласни  с техните данъци да плащаме дълговете на БДЖ, защото там потъват много пари“, обяви Ивайло Московски.

А ако народът каже НЕ?

Скъпи, некадърни, сложени за украса министри! Вие заемате тези постове, за да можете да вземате адекватни решения, а не да се оправдавате с народа за щяло и не щяло!

Как така ще се прави референдум?

Има ли в света държава, която да няма жп транспорт?

Ако богаташите ходят напред-назад със скъпите си коли, то за бедните БДЖ е единствената алтернатива.

БДЖ е държавна фирма и държавата носи пълната отговорност за състоянието й!

Не са само заемите.

През ден пламват локомотиви, или вагони, техниката е последни изпарения, хората оживяват като по чудо, а разписанията са само мит.

Няма по-стари и жалки железници в целия ЕС, освен нашите.

И ако ще правите референдум какво да се случва с данъците ни, питайте искаме ли с данъците си да издържаме толкова чиновници, които се мотаят като мухи без глави из министерствата и разните номенклатурни служби.

А не дали да има БДЖ, или не.

Не съзнавате ли, че въпросът е не само икономически и стратегически, ами и идиотски!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Московски изби рибата по релсите! Стяга референдум за нещо безумно! Вижте какво!

  1. Ама нахалници безподобни, вие искате да живеете в комунизма и живеете нашироко в охолство и разкош. Вземате космически заплати, покрадвате оттук-оттам и накрая…кой ми сра в гащите?! Аланколу, ти за какво си министър втори мандат, не си ли контролирал, не си ли видял, не си ли стопирал безобразията?! Стига сте се оправдавали с предишните! Вече 10 години ви търпим мързела, невежеството, продажничеството, надупването и подлагането пред треторазредни розовобузести евро чиновници. Не бил разбрал, не бил видял, не бил чул…само знаете да си назначавате като свински черва родата до девето коляно по министерства и администрации. То бива-бива нахалство, ама вашето, герберското е пошло и нагло! Спрете си заплатите и си платете за гяволъка. Махайте се и стига сте скимтели, че другите са ви виновни. Тая песен се изтърка. Вече и децата разбраха, че сте едни обикновени престъпници.

  2. Съгласен съм с логиката на автора! Дори Иван костов многократно се е застъпвал за субсидиране на ЖП транспорта. Няма държава без железници. Всъшност има-Бразилия! Послушала съветите на МВФ и СБ, и останала без железници!

  3. „…не съзнавате ли, че въпроса е не само икономически и стратегически, ами и…идиотски..?“ Че вие какво очаквате? Идиот задава идиотски въпроси…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *