Мощни магнитни бури връхлитат през юли – ето в кои дни!

България отблизо

Магнитните бури могат да причинят неразположение на много хора. През юли 2020 г. те ще покрият нашата планета с три достатъчно мощни вълни. 

Всичко ще започне в началото на месеца. Експертите говорят и за това как е най-добре да прекараме тези дни, за да се чувстваме нормално и да не се поддаваме на отрицателното влияние на метеорологичната буря, съобщава порталът www.planetanovosti.com.
.
Първата вълна от магнитни бури през юли тази година ще удари от 1 до 3. Също така се очакват много силни бури през последните два дни на юли. Здравословни проблеми в наши дни могат да се появят не само сред хората, зависими от времето, но и тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, имат проблеми с кръвното налягане или мигрена.

„По време на магнитни бури може да се появи силна болка в сърцето. Кръвното налягане няма да е стабилно и могат да настъпят резки промени. Също така си струва да се подготвите за промени в настроението и силно главоболие, усещане за пулс в слепоочията. Понякога пациентите по време на магнитна буря може да са в състояние, което не могат да разберат, но поне грубо обясняват “, казва Виктор Сидоренко,цитиран от dariknews.bg.

Препоръчително е да не пиете алкохол по време на магнитни бури, а също и да отказвате кафе, което ще даде допълнително натоварване на сърцето. Не яжте мазни и пикантни храни, за да няма обостряния на хронични заболявания. 

Не бива да се изнервяте по време на магнитни бури или да се занимавате с тежка физическа работа. Ако имате хронични заболявания, тогава ще е необходима консултация със специалист и наличието на необходимите лекарства за облекчаване на състоянието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *