Мълниеносна руска реакция закова на място висшето военно командване на Украйна!

Свят

От Кремъл определиха като глупост и нагнетяване на обстановката заявлението на гланокомандващия на Военноморските сили на Украйна контраадмирал Алексей Неижпапа относно някаква подготовка на украинския флот за война с Русия.

Това стана ясно от думите на прессекретаря на президента Владимир Путин – Дмитрий Песков.

„Това е абсолютна глупост, това е изкуствено нагнетяване на антируска истерия в Украйна”, каза той. Русия не се готви за никаква война с Украйна, нито за нанасяне на ракетен удар по нейна територия. Подобно нещо никога не е обсъждано, нито пък ще бъде обсъждано някога. Защото Русия няма намерение да напада съседите си или когото и да било. Такива изказвания и внушения се правят от лица и страни, които имат интерес да нагнетяват напрежение и русофобия.

Песков добави, че подобни изказвания не помагат за подобряването на ситуацията в Югоизточна Украйна.

По-рано в понеделник Алексей Неижпапа съобщи, че ВМС на страната се готвят за пълномащабни бойни действия с Русия. Той добави, че подготовката е предизвикана от намерението да се върне Крим. Неижпапа не изключи големи загуби, в това число и сред мирното население. Той не изключи Русия да атакува Херсонска област.

Както виждаме обаче, неговите думи са приказки на вятъра, понеже Русия де факто няма никакво намерение да напада Украйна. И то по простата причина, че жителите на Украйна сами искат да се присъединят към РФ. Затова се налага самата Русия да сдържа техния ентусиазъм.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *