Мълния: ГЕРБ подготвят свалянето на президента Радев: Ето как мислят да стане това!

България отблизо

Вероятно ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще бъде поканен да участва в президентските избори. Това мнение изрази социологът от “Тренд“ Евелина Славкова в предаването “Офанзива“ по Канал 3.

“Българското общество харесва генерали – до този извод сме стигнали отдавна“, казва Славкова.

“Вижда се, че ген. Мутафчийски много бързо се позиционира в публичното пространство и много бързо хората повишиха доверието си в него. Убедена съм, че той ще получи покана, за да бъде издигнат за президент, но дали ще я приеме – не се знае. Той до сега не е проявявал подобни амбиции. Мисля, че би било логично ГЕРБ да го покани за надпреварата другата есен“, смята социологът.

Освен това социологическите проучвания показват, че ген. Мутафчийски е най-харесваната публична личност в момента и политическият му потенциал е неоспорим с оглед изградилата се ситуация.

„Кризата с коронавируса ще даде отзвук върху политическата ситуация навсякъде по света“, според социологът. “Икономическите последици след пандемията ще бъдат решаващи за политиците“, категорична е Евелина Славкова, но и подчерта, че моментът не е подходящ за политически изказвания, защото обществото би реагирало остро на подобни опити.

В същото време доверието към президента Румен Радев спадна през изминалите седмици и конфронтацията му с премиера Бойко Борисов по отношение на рестрикциите по време на извънредното положение може и да не е най-добрият му ход, според социологът. “Следващият месец ще проверим, дали спадът в рейтинга на Румен Радев е устойчив или се дължи на нещо временно с оглед ситуацията“, допълва Славкова и коментира, че единствената правилна позиция на държавния глава в момента е да поддържа духа на населението и да стои настрана от подобни словесни дуели.

Славкова каза още: „Важно в тази ситуация е, че хората, които са по върховете на властта, трябва да излъчват консенсус. Ако не бяха мерките, които се прилагат у нас в момента, нещата щяха да са трагични. Правителството предприе правилните мерки и това се изтъква от много държавни ръководители. Не знам дали някой съветва грешно президента или той взима грешни решения. Президентът направи поредна грешка от встъпването му в длъжност. Той вече не крие емоциите си“.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Борисов и ГЕРБ вече не крият желанието си да се разправят веднъж завинаги с президента Радев. Затова платени социолози, политолози и неканени герберски „остриета“, на служба при премиера, се нахвърлят с все по-нарастваща стръв върху Румен Радев. Последното социологическо проучване, което дава 70% на Мутафчийски, 60% на Борисов и 30% на Радев е многозначително. Това е подготовка за манипулиране на предстоящите президентски избори.

Много е лесно да се каже, че видите ли Радев не се държал както трябва по време на коронавирусната епидемия и затова хората се отвърнали от него и избрали Мутафчийски. А докторът от ВМА ще играе ролята на втори Плевнелиев, макар и не толкова гротесков колкото беше Роско.

Затова алармираме, че под маската на борба с епидемията Борисов и ГЕРБ вършат тъмни дела. Искат да ни вкарат в еврозоната. Искат да се разправят с единствения смел и достоен президент, който сме имали в най-новата ни история. За да може Борисов вечно да ни поучава от телевизорите. И да се превърне в несменяем премиер или началник на България.

Ако го допуснем! А ние мислим, че българите няма да допуснат това.

Tagged

12 thoughts on “Мълния: ГЕРБ подготвят свалянето на президента Радев: Ето как мислят да стане това!

  1. “ СМЕЛ И ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ“ ??ХА-ХА-ХА.ХАЙДЕ СТИГА,ЧЕ ЩЕ МЕ РАЗПЛАЧЕТЕ!! И ВИЖДАМ КОЙ ГО КАЗВА,МЕРСИ !

    1. МОЖЕШ ДА ПЛАЧЕШ СИЛНО И МНОГО ОСОБЕНО АКО СИ ПЛАТЕНА ИЛИ С ДЕФИЦИТ В МИСЛЕНЕТО!

  2. Социологическите агенции изпълняват платени поръчки. Не само се хранят от тези поръчки, но процъфтяват. Вярва ли им някой? Едва ли. Дори поръчителите.

    1. И аз не им вярвам, но за мое огорчение и съжаление познават, и ГЕРБ все бие , бие , бори, преборва , нокаутира

  3. Според предните коментари е повече от ясно отново ще си имаме автоджамбазин за премиер и куче на каишка простете мутренски доктор за президент (защото не стигаше джендъра от преди това).

  4. Радев беше грешката на Борисов. ГЕРБ бави доста време издигането на кандидат, а после поставиха Цачева. Народа все още не знаеше какъв човек се крие зад ореола на летец и генерал. Когато маската му падна вече белята беше сторена! Най много се видя, че е обвързан и признателен на една партия, За това не изпъли най важното си задължение – да не е партийно зависим! После се видя, че не се сработва, завистлив и озлобен човечец!

  5. Точно смел и достоен президент. Не като мижитурките около Борисов

  6. Тролчетата изпълзяха. Защо не ви харесва Радев? Или така ви е заповядано да пишете?

  7. Кое да му харесаш на този (не съм казал Мухльо или Мунчо) военен, шофьор на самолет, който от друго не разбира! В главата му само устави и военна терминология: Ходом марш, Мирно, Бегом (от мен до другото дърво) и т.н. да не ви обеснявам, защото покойния му вече баща сам го каза: „Моят син не става за президент“. Той (мое мнение, а може би и на други) може да има някакви добри качества, но не става за политик. Сигурен съм, се и Ламбо преди да почине го разбра…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *