Най-добре пазената тайна в България е…Това наистина няма как да го повярвате!

България отблизо

Защо министри и депутати станаха толкова срамежливи напоследък?

Защо медиите станаха толкова мълчаливи?

Досега всяко лято журналистите надлежно ни осветляваха кой министър къде почива, къде е откарал да „ваканцуват“ жена, деца, любовница, а в момента цари странна тишина. Сякаш всички народни любимци си стоят по кабинетите и работят ли, работят. Откакто шефът на държавата заяви, че не е почивал 17 години, стана някак срамно да се почива и всички се правят, че се спукват да се трудят на ползу роду.

Втората причина е, че лъснаха цените на почивките на богоизбраните. Пет до седем лева за нощувка, ядене на корем на цени под доставните  и всякакви удоволствия в басейните и по морето. В същото време народът хем почива за 100 лева на вечер по хотелите, хем яде храна на космически цени по ресторантите, хем доплаща и масрафа на управниците.

Според работещи в  Евксиноград, станцията се пука по шевовете от депутатски и министерски семейства. Павилионите и луксозните бунгала са пълни, а любимците ни отдъхват на пълни обороти. Далеч от хорски очи и камери на журналисти.

Това лято на повечето придворни медии е издадена заповед да не ровят в личния живот на управляващите и да не пускат снимки какво правят. Освен това Борисов негласно забранил почивките в далечни дестинации. Причината е хем да не се дразни народа, хем всички министри да са му под ръка, защото Нинова работела и можела да изкара някой компромат за управлението, който тутакси трябва да бъде неглижиран и да му се отговори подобаващо.

В същото време сега е моментът да се нанасят удари върху опозицията с активни мероприятия, като с това с Митьо Очите и други „неочаквани“ акции, за да се подкопае смущаващо вдигащия се рейтинг на политиците извън ГЕРБ.

Борисов не почива. Борисов даже и не спи. Хората му се излежават по плажовете, но по родните, не смеят да отидат в чужбина, защото трябва да са на повикване. Като Биков например, който се включи  направо от Бургас започна да плюе Бенчо Бенев и местните общински съветници на БСП, без дори да е чувал за тях. Или Десислава Атанасова, която винаги е готова да нанесе някой удар по Фейсбук, а медиите услужливо да го тиражират.

Разбира се, трябва да се мятат и компромати и по президента и да се дебне всяка негова крачка. И понеже той не направи никаква и не се изнесе със семейството си в някоя резиденция, журналистите все пак го спипаха. Е, не него, а дъщеря му, която била с компания на почивка в Гърция. И се похвали с няколко снимки от плажа, съвсем прилични и по младежки весели.

Медиите веднага ревнаха. Защо в Гърция? Защо не на родното море? Как може? Как смее? Няма ли грам патриотизъм в това момиче?

За съжаление това не намери никакъв отзвук в обществото.

Дори в коментарите под статията и върлите тролове признаха, че девойчето е хубаво. И че не демонстрира лукс, а просто се радва на слънцето и морето.

А министерските и депутатските чеда къде са?

Само можем да гадаем в медийната тишина…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *