Най-наглият протест в България! Ето кои излязоха по улиците

България отблизо

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излязоха на протест в София. Причината зя недоволството им са планираните масови съкращения в системата.

Чиновниците  шестваха  от столичната териториална дирекция на НАП до сградата на  централното управление и ще искат  лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова.

Ще се борим до последно, казаха служители на  звеното „Оперативни проверки”, което предстои  да бъде закрито от 1 май и да бъдат прекратени договорите на всичките 300 служители, работещи в него.

Решението беше взето след  акцията на специализираната прокуратура в края на март, по време на  която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено и им беше предявено  обвинение за участие в организирана престъпна група и нагло рекетиране на търговци.

В България постоянно има по някой семпъл протест, но за пръв път се случва такъв, който никой в социалната мрежа не подкрепя и дори журналистите го отразяват скептично.

Никой не обича бирниците, доказал го е дори Андрешко, но съвременните бирници задминаха в пъти дори престъпници.

Как да подкрепиш 300 души, когато 20 от тях са доказани измамници и обвинени в рекет? А колко не са хванати е отделен въпрос.

Как да повярваш в резултатите на оперативните проверки, когато се извършват само от служители, без други представители на контролните органи?

Как да кажеш с ръка на сърце, че тези на улицата се борят за справедливост, като всъщност се борят за заплатата си и топлите си местенца?

Щяхме да ви подкрепим, драги служители, ако бяхте събрали онези 16 милиарда от ДДС, а не бяхте отворили огромна дупка в хазната. А защо не сте ги събрали е въпрос или на пълна некомпетентност, или на разпънат чадър над мошениците и сте били съучастници, така че и при двата случай – ВЪН!

Щяхме да проявим разбиране към проблемите ви, ако не бяхте налапали 160 милиона бонуси на фона на несъбраните приходи. Тогава защо един от вас от кумова срама поне не се отказа от премиите си и да каже – не си заслужаваме, защото не сме си свършили добре работата?

Имаше ли един?

Моля? Не чухме…

На колко българи се пада по един данъчен? От безкрайните служби, разпрострени в цялата страна?

Каква е рентабилността от работата ви?

Засега минус 16 милиарда лева и то само от ДДС. Останалите несъбрани приходи не ги броим.

Тогава защо са ни толкова бюрократи в държавата на топли службички?

Малко са 300 съкратени.

Половината не трябва да ви има там!

Нали данъците вече се плащат по електронен път?

Защо да няма съкращения на персонал?

Протестирайте, отивайте при шефката си Галя Димитрова и забършете и нея в редиците си.

Може и през финансовото министерство да минете. Там също има много мъртви души на бюра за почистване!

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

5 thoughts on “Най-наглият протест в България! Ето кои излязоха по улиците

  1. Толкова заводи, фабрики, предприятия бяха закрити! А за армията да не говорим – повече от 50%! Те стачкуваха ли? А тези са излишни……много пари за заплати отиват за тях и много са корумпирани!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *