събота, април 20, 2024
Начало > България отблизо > НАЙ-СЕТНЕ: Цветанов НАПУСКА парламента! Но ОТКАЗА да отговори на куп въпроси!

НАЙ-СЕТНЕ: Цветанов НАПУСКА парламента! Но ОТКАЗА да отговори на куп въпроси!

България отблизо

Няма драма в това председателят на ПГ на ГЕРБ да напусне 44-то Народно събрание. С тези думи Цветан Цветанов обяви политическата отговорност, която поема за скандала с имотните сделки сред управляващите.

Цветанов ще остане зам.-председател на ГЕРБ, както и ще ръководи предизборния щаб на партията за предстоящите избори, стана ясно от думите му.

Решението, което съм взел преди дни, е да напусна парламента. Ще участвам и ще водя предизборната кампания на ГЕРБ. Благодаря на тези, които бяха обективни. Чух много неща. Всичко, което съм правил през живота си, съм го правил според закона. Това обяви Цветан Цветанов на нарочна пресконференция в Народното събрание.

Решението, което взех е да се даде възможност за успокояване на всички спекулации, че Цветанов иска да овладее ГЕРБ че иска да разцепи ГЕРБ, отбеляза той и подчерта, че за него, както и за премиера, ГЕРБ е кауза. Винаги съм се ръководил от семейните ценности, защото, ако има раздори, ако има развод, страдат децата, каза още той.

„Всичко, което съм правил през целия си съзнателен живот съм го правил, ръководен от законността и обществения интерес. Когато съм имал отношения с някого, винаги съм минавал по всички изисквания на законодателството“, каза Цветанов по повод скандала с апартамента от фирма „Артекс“.

„При заблуждение и поднасяне на невярна информация се създава напрежение, което рефлектира върху политическите партии и управлението – в случая жертвата бях аз, каза още той. „За тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма „Артекс“ – за всички тези, които разбират както от право, така и от начина на прилагане на ЗУТ, заявяват, че този закон няма никакво отношение към тази сграда.

Цветанов обясни, че оставката му е морален акт и в случая не е имало друго решение, освен да постъпи като колегите си министрите Николай Нанков, Ивайло Московски, Валентин Радев, Цецка Цачева, както и на заместник-министъра на енергетиката, без да имат някаква вина.

Лоялността ми към премиера, към проекта ГЕРБ, което за мен е кауза, ще продължи и занапред, декларира по-рано днес Цветанов при завръщането си от САЩ..

„Понеже бях обвинен, че през 2018-а съм направили всичко възможно да прикрия проверка с адресат вътрешната комисия. Беше коректно тези, които го твърдят от инициативен комитет „Лозенец“, да обявят всички адресати, до които съм го пуснал. Препратил съм по компетентност до президент, премиер, шеф на парламента, до кмета на София, до Корнелия Нинова и т.н. Тези обвинения в лобизъм не стъпват на никаква основа. Промените нямат никакво отношение с „Артекс“, каза Цветанов.

„Винаги съм споделял решенията си с Борисов. През 2005-а година бях помолен от Бойко Борисов да изляза от системата на МВР. Обсъдих го със съпругата ми и тръгнах в друг път. После поех лидерството на ГЕРБ, защото Борисов беше кмет и нямаше как да съчетава двете длъжности. През 2009-а влязохме в изпълнителната власт, защото хората повярваха в нас. На изборите сме получавали над 1,1 милиона гласа, защото хората ни вярват. Мислите ли, че когато си във властта това е най-важното? Искам да благодаря на хората, които са зад мен“, добави Цветанов.

„Не трябва да се говори, че има макар и минимално разделение в ГЕРБ“, обясни още той.

„Аз съм удареното лице точно два месеца преди европейските избори. Зад фирма „Артекс“ стоят хиляди жилища, но фокусът падна върху мен“, добави Цветанов.

Цветанов не обясни обаче дали търговията с власт, която е била осъществена при покупко-продажбата на занижени цени, на апартамент от 315 квадрата, в центъра на София, с частен асансьор, чиято пазарна стойност е над милион и шестотин хиляди лева…Не поясни дали тази „сделка“ е законна? А че такава „покупка“, както и придобиването на предишните апартаменти от втория човек в държавата, не е морална постъпка, то е ясно като бял ден.

И точно затова, по време на цялата пресконференция в Народното събрание, Цветанов увърташе и усукваше по килифарски, за да не каже, след като, според него, не е виновен за нищо, за какво всъщност подава оставка?! Но такива са „приятелите“ от ГЕРБ. Винаги невинни, и винаги в центъра на различни афери и далавери.

Затова заедно с Цветанов трябва да си ходи и Борисов, и цялата негова партия ГЕРБ.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *