Намериха цаката на ГЕРБ. Вижте как ще свалят Борисов от власт

България отблизо

Съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанасов има идея как да се спре вечното царуване на Бойко Борисов и безкрайното му стоене във властта.

В интервю по bTV той предложи  да се промени Конституцията и премиерът и кабинетът му да имат право само на два мандата. А причината е ясна. Преяждането с власт е опасно и това не е добре за народа. Генералът смята, че Бойко Борисов е обсебен от властта и  от партийна номенклатура и е крайно време да си ходи, тъй като не помага на страната, а вреди.

Не е редно ГЕРБ да управлява безкрайно държавата, заяви Атанасов. Според него  премиерът е обезличил напълно институцията  министър-председател  и от години управлява еднолично. Той взема решенията, той ги прилага, той изобщо не се съобразява с мнението на министрите си и прави каквото си поиска. А ако някой се осмели да изкаже публично различно мнение, го пуска по пързалката и пак еднолично го уволнява. Затова и правителството изцяло е подчинено на прищевките на един и същ човек, който вече заплашва да ни управлява пожизнено..

Една доказано демократична държава като  САЩ има строги правила. Там най-важният човек е президентът и колкото и да е добър и обичан от нацията, има право само на два мандата, даде пример лидерът на ДСБ и се закани, че ще поиска същата политическа практика да се приложи и в България .

 

Атанасов не пропусна да критикува и поведението на Борисов в Москва.  Видяхме една безсмислена надпревара между президента и премиера ни при посещението им при руския президент. И въпреки че и двамата отидоха един след друг, от визитите им няма никакъв резултат и пробив в отношенията между двете страни. Според него  ставало въпрос за битка кой да бъде по-близкия човек до Путин. „Премиерът отиде втори, но се наведе повече. И даже се извини.  Аз като български гражданин не мога да приема такъв тип навеждане, защото то е от името на цял народ. Унижавайки се пред Путин, премиерът унижи всички нас. И всички трябва да бъдем обидени.  За какво се извиняваме на Русия, затова че стриктно спазваме европейските ценности ли?“, ядоса се генералът. И отново призова за мандатност.

Ние сме съгласни отчасти с предложението му.

Не може един човек да язди и управлява България петилетки наред с мотива, че хората го искали и харесвали.

Само че тук не става дума за спасението на България от Борисов. Това е само поводът.

Ако се въведе мандатност, СДС веднага ще се възползва от максимата си „Стани да седна“ и ще се върне във властта, от която изпадна заради собствената си глупост, липсата на диалог  и пълното отдръпване дори на най-верните им поддръжници.

А партия, чието мото е „Мразим Русия!“ няма шанс да ни управлява.

Но има шанс поне да се намърда в някоя коалиция.

Затова сега се точи нож над главата на Борисов.

Не да се спаси България от тиранията му, а хората на Костов да влязат в парламента.

А народа някой питал ли го е?

Последните проучвания дават на сините 1 процент.

Цецко ли ще поканят да им прави изборите?

Или тактиката е – нека първо свалим Борисов, пък после ще видим.

Макар че както е тръгнало, Борисов сам ще се свали!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Намериха цаката на ГЕРБ. Вижте как ще свалят Борисов от власт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *