Намери се! Ето кой ще ни плати да протестираме!

България отблизо

Не сме народ!

Казал го е още дядо Славейков, а ние го потвърждаваме ден след ден.

Един феномен се забелязва в социалните мрежи, феномен, който няма логично обяснение.

На няколко пъти се организираха протести в София и веднъж във Варна. Във Фейсбук валяха петиции от ПП „Възраждане“, движение „БОЕЦ“ и различни инициативни комитети. Призивите бяха лайквани масово, но на протестите се събираха по няколко шепи хора.

Най-честият въпрос, който се задаваше под всеки призив беше – има ли организиран транспорт и кой ще ни плати пътните.

Не вярваме и не искаме да повярваме, че българинът няма пари да се предвижи от точка А до точка Б в малката ни родина.  Виждаме колите по магистралите, виждаме броя на пътуващите по празниците и няма никаква, ама никаква логика във въпроса кой ще плаща.

Освен това патриотизмът не струва пари и не се купува.

Българите сме много бойни в социалните мрежи. По цял ден размахаме юмруци, сипем закани, напопържаме. Толкова е истинско и толкова искрено, че направо ти иде да настръхнеш от справедливия гняв. И да си помислиш, че той ще се излее като лавина върху главите на изедниците. Само че се излива върху клавиатурата и си остава там.

Да се чудиш просто как хората си стоят с пенсии по 200 лева, заплати по 500, как им увеличават тока, водата, газта, как се превръщат в заложници на банки и данъчни, убиват ги с нови закони, теглят заеми от тяхно име, вкарват държавата и тях в батака, но те мълчат. И даже се хващат на бас колко човека ще отидат, ако случайно се обяви някакъв протест.

Кой ни направи толкова примирени и послушни?

Кой ни изкриви мисленето до такава степен, че ни е страх да се борим, или искаме пари да се борим за простичкото си право да живеем нормално?

НПО-тата и различните соросоидни фондации, разбира се.

С години те внушават на хората, че за да отидеш на протест, трябва да ти платят. Пример – „Умните и красивите“, които даже се хвалеха колко са получили за поредната разходка по „Орлов мост“.  Без деца една сума, с дете на рамо друга сума…

В медиите непрекъснато се промъква информация, че заинтересовани страни плащат автобусите и сандвичите на тези, които искат да отидат да повикат на жълтите павета. А следобед ги пускат на шопинг.

В редките митинги на синдикатите пък денят се води работен, надницата си тече, а хората тичат да развяват знамена.

Ако България иска да живее по друг начин, да няма крадливи депутати, корумпирани политици и данъчни, заспали полицаи, предатели, които продават националните интереси, деца и родители да останат тук, а да не се скитат немили недраги по чужбина, пенсионери и клошари да не ровят по казаните за боклук, престъпниците да са в затвора, а не в парламента, трябва да осъзнае, че никога няма да получи свободата си безплатно.

И да не пита кой ще ни плати.

Защото до момента достатъчно сме платили самите ние, ще плащат децата ни, ще плащат и внуците ни. 

И ще се натрупват още по-големи дългове, хомотът ще става още по-тежък, докато чакаме пари.

Пари за…свобода.

Те такова животно НЕМА!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Намери се! Ето кой ще ни плати да протестираме!

  1. Сигурно Ви е трудно да повярвате, че хората от по-голямата част на България си кътат и последната стотинка, защото парите и така не стигат! Да Ви разкажа една история за един от отганизираните протести. Моят град се намира точно на 400км от София. Не посилно е за мен и безмислено да патувам сам, за това се уговорихме с един приятел да паруваме заедно. 800км за гориво, разделено на двама човека…пак беше много. Опитахме се да намерим още двама да патуват с нас, уви това не стана. Не стана, защото освен разходите по транспорта, хората щяха да си загубят и надниците. Надници, които са им жизнено важни за оцеляването! И защо да го правят, като знаят, че ще са те и още шепа народ? Грешна е тактиката на организирането на протестите Г-жо Станислава Славова! Ако организаторите се върнат точно 142 години назад във времето ще разберат как трябва да се действа!

  2. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВСЕ ОЩЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ТЕЗИ НА КОИТО ИСКАТ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ, НО НЕ ИСКАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ, НЕ НАМИРАТ НАДЕЖДА В НИКОЯ ОТ СЕГАШНИТЕ ПАРТИИ, ВОДАЧИТЕ НА КОИТО СА ПОВЕЧЕТО ОЛИГАРСИ! ОПАСЯВАТ СЕ И ОТ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ВОДАЧИ НА ГРАЖДАНСКИ ЗДРУЖЕНИЯ И ОРГАНИЗАЦИИ, ЧЕ КАТО СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА, СЕ ОБРЪЩАТ НА 180 градуса /“ЗАБРАВЯТ ДУМИ, КЛЕТВИ“ …“СКАТ“, НАЙ – ОЧЕВАДНО И КРЯСКАНЕРЕЧИВО/. АКО ЛИ ПЪК ПРОТЕСТИТЕ СЕ ПРОВОКИРАТ УМИШЛЕНО С БЕЗРЕДИЦИ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ОСИГУРЕНИ ОТ НАЙ – СИГУРНИЯТ СИ ОХРАНИТЕЛ : НАТО! / „ЗАЩИТАТА“ НА КОСОВО ОТ ЮГОСЛАВИЯ …/!

  3. Гърците бяха казали за нас преди време:българите са толкова бедни ,че дори не могат да си позволят да протестират…Тъжно ,но вярно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *