Напук на либералния елит: Протестите в САЩ родиха социализъм!

Свят

Младите хора в САЩ се радикализират, политическите движения започват все повече да ги приобщават към себе си и те стават все по-радикални.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в коментар на протестите срещу смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, починал от ръцете на полицията.

Той припомни, че такъв тип ескалация и напрежение има от 50 години в САЩ, още от убийството на Мартин Лутър Кинг и направи препратка към 91-ва година, когато бели полицаи в Лос Анджелис пребиха Родни Кинг, също чернокож, и тогава също имаше огромни протести. Лошото е, че вече не се знае след толкова години конфронтация до какво може да доведе всеки следващ протест, който вече започва да се превръща в съдбоносно изпитание за САЩ.

Напрежението допълнително ескалира, заради пандемията, защото тя увеличи безработицата в САЩ цели 8 пъти и това е капката, която преля чашата. Близо 40 милиона американци в момента са безработни. Много хора протестират срещу това престъпление. Но огромната безработица, както и липсата на бъдеще, беше взривната смес, заради която избухна социалното напрежение и масовите протести , каза още Милен Керемедчиев

По думите му, има политизация на тези протести, които започнаха по мирен начин, и след това минаха в ескалация водеща до погроми. Тази политизация показва колко се радикализират хората в САЩ, допълни той.

Според него, основният опонент на Доналд Тръмп в предстоящите избори вече не е Джо Байдън, а Александрия Кортес, която от барманка стана лидер на социалните движения и желания. Тя обещава безплатно здравеопазване, безплатно образование, както и достойно заплащане. И този социализъм набира все повече млади американци на своя страна, а техните искания стават все по-мощни и категорични.

В някои от щатите, където демократите яхнаха тези протести, ще се използва Националната гвардия. Идеята на Тръмп е да раздели протестиращите от вандалите и рязко да се успокои ситуацията, съобщава в свой материал информационна агенция blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че каквото и да прави Тръмп, той няма как да не се сблъска с набиращите все по-голяма сила искания на младите в САЩ за повече социализъм и ликвидиране на капитализма в този му вид. Не за друго, а защото той отнема бъдещето на хората, и създава само безработни, клошари и вандали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *