Народът каза НЕ на ГЕРБ! Ето какво преля чашата и някрая ще я счупи!

България отблизо
В казуса с апартаментите имаме една чисто човешка оценка. Над 47% от избирателите на ГЕРБ смятат, че придобиването по този начин на апартаменти е неправилно.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова, която коментира последното проучване на агенцията. „При БСП няма ръст в количествено отношение. В момента наблюдаваме една мобилизация сред техните симпатизантите, като 80% от тях са готови да гласуват на евроизборите. При коалицията ГЕРБ/СДС този процент е над 60. Ако изборите бяха днес – ГЕРБ взимат 33.9%, БСП – 33.4%, ДПС – 10%. Демократична България с вот от 5.1% е все още малко под бариерата от 5.88%, необходима за спечелването на мандат. Партиите от коалицията Обединени Патриоти, които в рамките на настоящото проучване са измервани поотделно, постигат следните резултати: ВМРО- 4,1%, НФСБ – 2.2%, Атака – 2.1% от решилите да гласуват“, разкри тя.

 

„Позитивното отношение към правителството спада с 4 пункта – от 17% на 13%, отрицателното нараства до 52%, като отлив на доверие е налице дори сред вътрешния кръг симпатизанти на управляващите партии. Негативен е ефектът и върху персоналния рейтинг на премиера Бойко Борисов (28% доверие срещу 43% недоверие). Това се дължи на едно наслагване. Говоря за протестите на различни браншови организации, проблемите около вероизповеданията, сега апартаментите. Сред министрите, с най-високо доверие продължава да се ползва Томислав Дончев, следван от Екатерина Захариева и Красен Кралев. Позитивен индекс (превес на положителните над негативните мнения) имат също образователния министър Красимир Вълчев, на туризма НиколинаАнгелкова и на транспорта Росен Желязков“, каза още Димитрова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *