Народът се опъна на Борисов! Лъсна истината за авторитета му и кой изобщо го слуша! Напомпаният рейтинг се спука!

България отблизо

Въпреки непрекъснатите призиви на Националния оперативен щаб да си стоим вкъщи, въпреки забраната на здравния министър за излизане от областните градове, от София вчера до късна доба не спряха да излизат автомобили.

Разпространението на заболяването и строгите мерки на държавата не са в състояние да спрат българина да пътува.  Преди АМ „Хемус“ се образуваха километрични опашки, а очевидец, алармира, че на пътя за АМ „Тракия“ 5 км. се минават за 3 часа 20 минути.

Според свидетели  е имало много пътуващи от махалите, които са се изнасяли от столицата. Колите и бусовете им са били натъпкани с хора.

Полицай от КПП-то е споделил, че хората масово лъжели, че напускат града, за да занесат лекарства на възрастни и болни  в провинцията, а в багажниците им е имало разсад и огромни торби празнични покупки.

„Гражданите, които преминaват през КПП-тата, са стотици хиляди. Ще се чудите дали въобще се спазват мерки“, оплака се на брифинг вчера главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Мерки има, контрол няма!

Народът показа, че нито Борисов, нито ген. Мутафчийски с големия…рейтинг имат някакъв авторитет. Хукна към села и паланки, без да се интересува от никакви заплахи и карантини. От КПП-тата казаха, че върнали 1000 коли. А останалите? Кой ги пусна и защо?

Борисов пък се покри и не каза нито дума.

Остави марионетките се да говорят

Истината е, че Щабът и премиерът Борисов се страхуват за рейтинга и това води до неубедителни решения. Целта за Великден е прозрачна:

Ако всичко се размине и епидемията не плъзне из страната, хората да си кажат, колко готини са управляващите;

Ако коронавирусът се разнесе по села и паланки, виновни да са гражданите, защото не са изпълнили съветите на щаба и правителството.

Резервен вариант: „действие по тревога“ – нощният брифинг с решението да се затвори София.

Днес избухна бунт във „Филиповци“ и прозвучаха викове оставка.

Сигурно се бунтуват и други махали, но по въпроса цари мълчание.

Магистралите пак са пълни, но никой не говори за това вече.

Не се казва и какви точно мерки ще се вземат срещу нарушителите.

Борисов мълчи.

Страх от отговорност.

Страх от решителни действия.

Страх да не го разлюби народът.

Този страх тепърва ще ни  докара още бели.

И лъсна истината. Щабът е гол и безсилен.

А Борисов никой не го слуша.

И лъсна втората истина.

Рейтингът му е нищо повече от надут балон, който се спука!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Народът се опъна на Борисов! Лъсна истината за авторитета му и кой изобщо го слуша! Напомпаният рейтинг се спука!

  1. Abe “ ИСТИНАТА“ wie bylgari li ste?! Za]o wse pluete prawitelstwoto!? Kakwa cel imate? Wie ste protiw Bylgariq i srestu vsichko bylgarsko! Vredni ste! Непрокопсаници!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *