НАТО: България трябва да дава повече пари за въоръжаване!

България отблизо

За тази година НАТО очаква България да повиши разходите си за отбрана до 1,61 от брутния вътрешен продукт (БВП). Това се посочва в документ, разпространен в навечерието на заседанието на министрите на отбраната от алианса, което се провежда от днес в Брюксел, предаде БТА.

Отбелязва се, че през 2014 г. нашата страна е осигурила за отбрана 1,32 на сто от БВП, а миналата година – 1,48 на сто. Допълва се, че една четвърт от отбранителния бюджет на България ще бъде насочен към оборудване.

До днес осем държави от НАТО са изпълнили целта за разходи за отбрана, равни на две на сто от БВП до 2024 година. На пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг уточни, че от 2016 г. насам разходите в тази посока на съюзниците са нараснали със 100 милиарда долара, без да се взимат предвид разноските на САЩ. По неговите думи за пета поредна година НАТО отчита повишение на разходите за отбрана.

Ние, българите, не знаем как може препоръката да бъде изпълнена.

Само със сделката за самолетите затънахме в такива заеми, че и децата ни сигурно ще ги изплащат.

Борисов оптимистично заяви, че ни трябват поне още 100 танка, нова техника, ново въоръжение, нови бойни единици, каквото и да значи това.

Ние танковете си ги нарязахме здрави и годни за скрап.

Защото уж тръгнахме да се разоръжаваме.

Сега срещу кого ще се въоръжаваме?

И откъде ще вземем пари?

Или ще затънем в дългове до гуша, за да угодим на НАТО?

А не е ли по-добре просто да се махнем?

Tagged

2 thoughts on “НАТО: България трябва да дава повече пари за въоръжаване!

  1. МОЛЯ , ПИШЕТЕ ПРАВИЛНО ДУМАТА ЗА СТАРОТО ЖЕЛЯЗО – НЕ Е СКРАБ, А СКРАП! НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО НАИСТИНА, НО ВСЕ ПАК…..ВСЕ ЕДНО ДА ПИШЕМ ПРИРОДНА ГАС !

  2. Абе този ББ . тик…. не виждали, че не останаха българи да работят и дават принадена стайност за тези танкове , оръжия. От държавната партия ГЕРБ ли ще вземе тези долари, нали чиновниците и тях трябва да издържаме , за да ни ебават, то без тяхната богословия не можеш и едно копче да произведеш. През соца ширпотребата и частниците, кафеджите , им беше по-лесно и доходно от сега да правят копчето и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *