НАТО отново помпа мускули срещу Русия! Ето какво се случва! Шокиращи факти!

Свят

Представителите на НАТО са се съгласили, че дори руска кибератака може да задейства Член 5 от основополагащия договор. Договорът предвижда, атака само срещу една натовска държава, да се възприема като нападение срещу всички страни-членки на Алианса.

Което, казано без дипломатически завъртулки, означава война на НАТО с Русия.

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в четвъртък на конференция по киберсигурността в Лондон.

По думите на Столтенберг, Алиансът няма да се поколебае да използва всички необходими средства за отговор срещу руската ядрена заплаха, както и срещу евентуални кибернападения от страна на РФ.

Поради тези причини, според Генсека, НАТО приема нова стратегия за борба със заплахите, които идват от страна на Русия.

Германският вестник „Велт ам зонтаг“ цитира генералния секретар Йенс Столтенберг, който разкрил, че новата военна стратегия на НАТО е приета през миналата седмица в отговор на „ядрената заплаха на Русия“.

Столтенберг подчертава, цитиран от news.bg, че „понякога било необходимо да се създават нови военни концепции„, за да се поддържа сигурността на Алианса.

Силата на НАТО е, „ние да можем да направим промени, когато е нужно„, поясни той и добави, че новата военна стратегия е повече „за значително подобряване на нашите военни възможности в трудни времена“, отколкото да се „успокои президентът на САЩ Доналд Тръмп“.

В коментар на тези натовски заявления ще кажем, че понеже народите видяха, че Русия не е заплаха за никого, Алиансът трябваше да измисли някакви нови, „невидими“ заплахи, които идват от страна на славянския Колос. И ето че Столтенберг веднага започна да твърди, че НАТО трябвало да повишава своята боеготовност, понеже имало вероятност от руски кибератаки и ядрени заплахи. А обикновените хора няма как да разберат имало ли е кибератака или не. Затова натовците могат да си твърдят колкото си искат, че Русия прави кибератаки. Също, както с митичната руска намеса в американските избори. Или в изборите за европарламент.

Тези твърдения са толкова прозрачни, та целия свят отдавна разбра, че в тях няма никаква истина. И то поради простата причина, че натовските военни бази са обградили руските граници. И са натъпкани с всякакви оръжия, включително ядрени. Затова всеки може да си отговори на въпроса от кого идва ядрената заплаха, за която говори Столтенберг. От Русия или от НАТО.

А иначе Алиансът може да помпа мускули, колкото си иска. И да говори за някакви въображаеми заплахи от страна на Русия. Но никой няма да повярва. Понеже фактите от действителността говорят точно обратното. А и НАТО вече само говори, от време на време, за нови стратегии и нови заплахи, колкото да поддържа илюзията, че този западен военен блок, още е необходим на някого. Истината, обаче е горчива. За НАТО. Защото блокът вече не е необходим на никого. Той не може да победи Русия. Дори го е страх само да си помисли за нападение. Затова вече не е необходим на основните си господари. На САЩ. Поради тази причина, преди две години Доналд Тръмп искаше да излезе от НАТО и да не плаща повече на тази ненужна организация.

Засега го спряха. Но докога?! Защото е ясно, че САЩ вече нямат пари, за да поддържат такава луксозна и изключително скъпа играчка.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *