Нашите управляващи ги гони ПАНИЧЕСКИ страх! Вижте от какво ТРЕПЕРЯТ като лист отбрулен!

България отблизо

Ако патриархът на българската литература Иван Вазов можеше да види как днешният управленски „елит“ се страхува да произнесе думата „Русия“, и то на връх Националния ни празник 3 март, в който честваме освобождението на България от турско робство, щеше да извика хъшовете и да им каже, че е дошло време за ново освобождение. 

Човекът, написал прекрасни стихове на обич и уважение към нашата освободителка Русия, които и до днес не губят своята актуалност, човекът, когото България с обич нарече „Народен поет“, този човек щеше да се потресе от гняв, от мъка и обида, така както се чувства сега целият български народ.

Защото най-първите, ако използваме думите на Вазов, хора на България са се отказали от своя славянски род и са станали „неразумни и юроди“, както нарече такива люде, великият атонски монах Паисий Хилендарски!

Нашият министър-председател Бойко Борисов поздравява българите, ама не на Шипка или пред паметника на „Цар Освободител“, а във…Фейсбук. Не стига това, ами той „забрави“ да каже какво честваме, забрави да спомене, че Русия ни е освободила от робство, и за да се измъкне от ситуацията започна да говори за възрожденците. Е, ние му казахме как родоначалникът на нашите възрожденци  Паисий, нарича такива като него, които се отказват от своя славянски род и се кланят на Запада – нарича ги „юроди“.

Нашата парламентарна шефка Цвета Караянчева също „забрави“ да спомене „опасната“ дума „Русия“ и каза, че на 3 март почитаме… „онези българи, които вярвали, че идеалът за свободна България е по-висш от живота“. Поклон и признателност към тези наши сънародници. Почитаме и тях, но най-първо отправяме думи на обич и признателност към нашата освободителка РУСИЯ. Защото без руската армия, която остави в България костите на 40 000 свои достойни и скъпи синове, днес България нямаше да съществува. И нямаше кой да почете великата саможертва на нашите храбри опълченци.

Значи трябва веднъж завинаги да се разберем с тези, които претендират да са наши управляващи. На з март дами и г-да, изказваме своята обич, уважение и признателност към РУСИЯ. И спрете да шикалкавите и да внушавате на децата ни, че видите ли, почитаме румънците и финландците. А някъде там в в суматохата, може да споменем и русите. Ама дали това са просто хора с руси коси или руски войници – това не може да се разбере.

Най-болно ми стана от онова, което направи вицепрезидентката Илияна Йотова. На връх 3 март тя не беше в България, а…в Съединените щати. И прегръщаше няколко българчета, пременени в народни носии. Може ли да ни каже Йотова като толкова иска да прегръща българчета в носии, защо не отиде в Русия?! И там има българска диаспора. Щеше да ги прегърне и да отправи думи на благодарност към нашите истински освободители. Към единствената държава в света, чийто народ и ръководители наистина ни обичат. И винаги се жертват за нас. Тогава нейният жест щеше да има смисъл. А да ходиш чак в САЩ, на 12 000 километра от България и да трошиш народни пари, в деня, в който трябва да изразим своята благодарност не към САЩ, а към Русия – това е престъпление.

Рибата, казва нашият народ, се вмирисва от главата. А вонята, която се носи от нашите пишман ръководители вече започва да става непоносима. Затова ще ги помолим или да осъществят волята на българския народ да напуснем НАТО и ЕС, и да се присъединим към Евразийския съюз, или да се махат по-далеч от България. Защото Вашингтон и Брюксел ни натресоха техния план „Ран – Ът“, който разсипа родината ни.

И повече не искаме да имаме нищо общо с тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *