На бърза ръка: Томислав Дончев се оправда за водната криза и боклука!

България отблизо

Горенето на боклук в България достига 3,5 процента. в някои европейски държави достига до 60 процента. Това каза в студиото на „Панорама“ по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Припомняме, че незаконно горене на боклук от Италия се разследва в няколко града в страната.

Той коментира разрастващия с скандал в страната, като обвини контролните системи на държавата, които за него, не са на нужното ниво.

МОСВ рябва да бъдат по-непробиваеми, счита той.

Рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, но здравето на хората не бива да се поставя под съмнение, настоя той.

Дончев коментира и други актуални въпроси.

Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво, коментира Дончев. Необходимостта от допълнителни инвестиции във водния сектор се равнява на около 10-15 млрд. лв, допълни той, цитиран от news.bg.

Ами то е много лесно така. Контролните органи са виновни и за боклука, и за водата.

Ами къде остава тогава контролната функция на правителството?!

Защо не са дали възможност на ДАНС, в която те отдавна назначиха свои хора и префасонираха по свой образ и подобие, да ги информира за изчезващата вода и пристигащия боклук?!

Или не са искали да чуят предупрежденията на ДАНС, понеже и министрите са в схемата?! Защото поне един министър вече е в схемата, понеже стана ясно, че умишлено е пренебрегвал сигналите за намаляване нивото на водата в язовир „Студена“.

Или в ДАНС отдавна се ширят калинките, които нищо не разбират и не искат да разберат?!

А най-вероятният отговор е пълното и престъпно безхаберие на Борисов и министрите му, които си мислят, че като си купят с наши пари подкрепата на САЩ, това ще ги спаси от избухващите кризи?! Блажени са вярващите. Но, в случая царството небесно няма да споходи нито Борисов, нито калинките в правителството.

Ако не спрат да се кланят на Запада, ще ги споходи нещо друго. Те си знаят какво.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *