На извънредно заседание на МС: Министри се хвалят колко успехи са постигнали. Извод: Българите живеят добре, благодарение на ГЕРБ!

България отблизо

„Намаляват убийствата, кражбите и посегателства. В същото време разкриваемостта се увеличава“, заяви силовият министър Младен Маринов на извънредното заседание на Министерския съвет, което премиерът Бойко Борисов свика. 

На него министрите направиха отчет за постигнатите резултати. „Гордея се с намаляването на ало-измамите. Статистиката показва, че за последната година са спаднали с 50%, а за миналия месец сме регистрирали само три такива престъпления“, допълни министър Маринов. Тук премиерът Борисов го прекъсна с думите: „Това беше страхотен бич. Бич за възрастните хора, пък и не само за тях. Мисля, че това е един категоричен успех за МВР“.

Преди това доклад изнесоха и министрите Екатерина Захариева, Марияна Никола и Томислав Дончев. „До три минути време за реклама“, шеговито ги скастри премиерът Бойко Борисов. „Тежка година с много политически предизвикателства – избори, кризи, чума по свинете”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на последното за годината правителствено заседание.  „За поредна година нямаме загубени европейски средства, а 80% от целия ресурс за новия програмен период е договорен. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг”, коментира Дончев. „Процесите на икономическа трансформация са ключов приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава”, каза още Томислав Дончев. „Без съмнение ключов акцент трябва да бъдат опитите за повишаване на добавената стойност и всичко, което се произвежда в България”, заяви Дончев и отбеляза, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко следващо правителство трябва да поставя образованието на първо място.

Външният министър Екатерина Захариева отчете, че успех за България е новият ресор на Мария Габриел в Европейската комисия и избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ. Захариева коментира и Brexit. „130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания, което е 90% от пребиваващите”, съобщи първият ни дипломат.

Дотук хвалби и само хвалби.

Криза с водата няма.

Увеличението на цените е оставало незабелязано.

Здравеопазването цъфти и вързва.

Пенсионерите са щастливи от подаянията от 40 лева.

Гръбнакът на престъпността е пречупен.

Народът пее и танцува.

Хвала на министрите!

Хвала на Негово Високоблагородие!

Tagged

1 thought on “На извънредно заседание на МС: Министри се хвалят колко успехи са постигнали. Извод: Българите живеят добре, благодарение на ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *