НЕВЕРОЯТЕН скандал в Народното събрание! Ето какво се случва! Фактите ШОКИРАТ!

България отблизо

Волен Сидеров и депутатите му бойкотират избора на вицепремиерката Марияна Николова на мястото на Валери Симеонов.

Народните представители отсъстват от пленарната зала по време на дебатите около персоналната промяна в кабинета. Според председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Волен Сидеров не е подписал предложението за вицепремиер в лицето на Марияна Николова.

За това съобщава информационната агенция dnes.dir.bg.

Цветанов призова да се попита Волен Сидеров защо и подчерта, че не коментира взаимодействието между коалиционните партньори пред медиите. Във връзка с казаното от премиера Бойко Борисов, че ще се счупи коалицията, ако поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Цветанов заяви: „Сега имаме друга хипотеза“.

На въпрос дали „Обединени патриоти“ са имали представител на председателския съвет в НС, Цветанов заяви, че не са имали. „Имаме пълно съгласие по всички теми, които бяха подложени на гласуване“, каза още Цветанов. Той обясни, че са постигнали консенсус да се проведе дебат. По отношение на отсъствието на премиера, Цветанов посочи, че е обяснил, че днес се провежда заседание на Министерски съвет. Той поясни, че се надява „Атака“ да подкрепи Марияна Николова.

Лидерът на Воля Веселин Марешки заяви от своя страна, че каквато и кандидатура да предложат, ще е по-добра от старата и ще я подкрепят в аванс.

„Когато чухме представянето и част от биографията ѝ малко ме притесни. Това, че е била част от „Топлофикация“-София. Знаем, че „Топлофикация“ не се развива добре“, заяви още Марешки. За връщането на Валери Симеонов в Народното събрание, Марешки коментира, че парламентът не е поправителен дом. Попитан дали е имало представители на „Обединени патриоти“, Марешки посочи, че не е имало техни представители.

Депутати смятат, че Атака се опитва да изнудва за евровота останалите две формации в Обединените патриоти. Още вчера Симеонов и Каракачанов се сблъскали с яростния отпор на Сидеров за номинацията на Николова. Това бе и причината той да си тръгне предсрочно от коалиционния съвет на ОП.

В момента в пленарна зала дебатите продължават.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *