Невероятен скандал разтресе ГЕРБ! Вижте как нарушиха най-святото в България!

България отблизо

За напълно противоконституционно бе обявено решението на депутатите от ГЕРБ и ОП на 4 октомври 2017 година, когато гласуваха против оставката, подадена от Делян Добрев!

 
Това реши  Конституционният съд по дело №8 по жалба, внесена от БСП.  Припомняме, че Добрев доброволно подаде оставка на  3 октомври, обаче в пленарната зала тя беше отхвърлена. В залата като един против гласуваха колегите му от ГЕРБ и патерицата – Обединени патриоти.

Аргументът на КС е, че Народното събрание няма право да гласува и да вземе решение против волята на който и да било народен представител, решил да се оттегли доброволно от мястото си в парламента. И няма право насила да задължи депутат в парламента, след като той е подал оставка по собствена воля.

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, като четирима са подписали решението с особено мнение.

 

Съдиите Кети Маркова и Анастас Анастасов смятат, че искането за разглеждане на казуса е допустимо и е разгледано по същество е, обаче е неоснователно.  Гроздан Илиев и Филип Димитров намират искането на БСП за недопустимо.

Останалите обаче са решили,  че гласуването против оставката в пленарната зала е противоконституционно.

Делян Добрев даде оставка след разкритията на Елена Йончева за „Кум гейт“. Тогава стана ясно, че хасковският депутат е назначил почти всичките си роднини, начело с кума си. Беше показана картина на абсолютна шуро-баджанащина, която по-късно се оказа, че се практикува от ГЕРБ и в други четири областни града в страната.

Тогава Добрев се обиди и демонстративно хвърли оставка.

Областни организации на партията от цялата страна се обявиха против и го защитиха. В залата по заповед на Борисов искането на депутата не бе прието и той си остана народен представител, без да протестира и без наистина да настоява да бъде зачетена волята му.

За много от хората това беше добре изигран театър.

Сега съдбата на хасковското момче остава неясна.

Най-вероятно то е побързало да изтегли молбата си от деловодството на парламента и ще си остане народен представител, без да му пука, че е искал джентълменски и мъжествено да се махне.

В случая обаче по-важното е, че КС за пръв път се осмели да каже в прав текст, че депутатите от ГЕРБ, начело с Вожда не зачитат закона и Българската Конституция и гласуват както си поискат.

Ще им потърси ли някой сметка за това сега?

Съмняваме се.

Ще остане ли Добрев депутат?

Сигурно. Едва ли пак ще размята оставки.

Ще спазва ли ГЕРБ Коституцията?

Въпросът май е излишен!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Снимка: БГНЕС

 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *