Невероятно! Александър Йорданов стана съветник на БСП!

България отблизо

БСП веднага да се върнат в парламента! Защото после и да искат, няма как да го направят и ще станат за смях!

Това заяви  по БНТ отявленият антибесепар Александър Йорданов, който е и бивш председател на НС.

И внезапно се превърна от противник в говорител и съветник на червените.

,,Психологически българинът не може да приеме, че е изпратил народни представители, които не ходят на работа, а в същото време взимат супер високи заплати. В тази връзка искам да напомня чл. 136 от правилника на парламента, в който е заявено, че народният представител е длъжен да присъства на заседанията на парламента и на комисиите.

Затова и моят съвет към БСП е да се вгледа в този член от правилника и да признае грешката си“, апелира  Йорданов. ,,Трябва да се върнат колкото е възможно по-бързо, защото стоенето им извън парламента ще изглежда все по-абсурдно. По този начин те сами се вкарват в един капан и започват да изглеждат глупаво. А ако наистина искат да се откажат от парите си, нека просто да ги дарят. Но досега не ми е известен случай някой депутат да го е направил. Не вярвам, че и от БСП ще го направят“, допълни още той.

,,Ако трябва да продължим логиката, в която се развива сегашната ситуация, може би ще се стигне до отнемане на субсидията им, защото, парите които получават депутатите, се взимат от данъкоплатците, тоест тези пари са за да се върши работа. Все пак никой не гласува за партия, която да излиза от парламента, а БСП излиза вече за трети път оттам.

Според мен опозицията само губи от подобни действия“, включи се по темата политологът доц. Татяна Буруджиева. ,,Когато има парламент, смисълът е партиите да са в него и да дебатират. От важно значение е и когато си опозиция какво правиш в тази сграда“, обясни политологът и добави, че това оръжие с излизането на социалистите от Народното събрание се е изхабило.

Този неочакван и смешен плач за депутатите и голямата загриженост, която заля екрана, не са случайни.

Проблемът е съвсем друг и всички го знаят. Отсъствието на опозицията от пленарната зала може и ще доведе до политическа криза, а оттам и до нови избори.

Интересно защо АЛ. Йо не каза нищо, когато по времето на Орешарски ГЕРБ с месеци не влизаше в парламента. Тогава депутатите си вземаха заплатите и дума не стана за орязване на субсидии и членове, които режат волята на народа? Но постигна целта си. Оставка на правителството и вземане на властта.

Сега БСП са на път да постигнат същото.

Затова и са тези смешни вопли и този смешен плач.

Но пък кой ли вярва на Александър Йорданов?

Tagged

1 thought on “Невероятно! Александър Йорданов стана съветник на БСП!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *