Невероятно! Вижте как Борисов подгони Радев по рейтинг! Даже ще го задмине!

България отблизо

България е страната на чудесата! А българите са хората, които всеки ден си сменят мнението, като носна кърпичка за еднократна употреба!

Поне така показват социологическите проучваия с разлика /забележете/ две седмици!

Само преди десет дни проучване на „Галъп“ показа, че БСП и ГЕРБ са с изравнени сили и при евентуални избори печелят един и същ процент одобрение с разлика от 0,2. „Воля“ и Десният спектър не влизат в парламента, ДПС си запазва рейтигна, който е един и същ от години, а патриотите бележат силен спад, но още са над 4 процента. От политическите личности най-голямо е доверието в президента Радев и то е едно и също с това от миналата година.

Вчера обаче в играта се включи „Алфа Рисърч“ и внезапно промени нагласите на електората. 24, 5 % е електоралната подкрепа за ГЕРБ, ако изборите са днес, а  22% е подкрепата за БСП. Лек отлив се наблюдава при Обединените патриоти. Това заяви социологът Боряна Димитрова.

Любопитно е кого питат социолозите по време на проучванията си. Един и същ таргет ли, или избират различен. По какъв начин ГЕРБ се е издигнал в очите на избирателите с цели 3 процента за една седмица,  като през тази седмица не се случи нищо хубаво за България, освен че най-после се отъвахме от европредседателството и че лъсна колко пари са били похарчени за показни мероприятия.

Увеличи се броят на стачкуващите, увеличиха се исканията им.

Рязко се вдигнаха цените на тока, газта, парното, поскъпнаха хранителните стоки и горивата и нищо, ама нищо хубаво не се случи. Освен увеличението на пенсиите с някой друг лев – максимум с 14 лева.

Тогава откъде се появи този ентусиазъм у българите отново да гласуват за ГЕРБ? Нито има логика, нито нещо хубаво се е случило. На бунт срещу Борисов се вигнаха даже българите в чужбина.

И чак при внимателно прочитане на цифрите, изведнъж се набива нещо шокиращо. Само за една седмица рейтингът на президента Радев пада с цели пет процента!

Седмица, в която той е мълчал и единственото, което направи е да се изкаже критично за европредседателството в частта му за ползите на България от него. Които се оказаха нулеви.

Явно това е жегнало някого много силно. Особено фактът, че предидентът е запазил доверите на българите. Някой е поръчал цифрите да се променят.

Не може в края на председателството изведнъж доверието в ГЕРБ да падне с 3 процента, в Борисов също с толкава, а това към президента да си остане същото!

Номерата на Бащицата са повече от прозрачни. Колко му е да си платиш на една агенция и да промениш цифрите?

И проблемът не е, че БСП настига и се изравнява с ГЕРБ.

Болката Борисова е много по-голяма.

Той се интересува от ретинга на единствения си конкурент – президента. И защо Радев  има почти двойно по-голямо одобрение от него.

Айде моля ви се! Аре у лево! Никой не може да бие Винету на футбол, на тенис или в политиката.

Затова изгря и новото проучване.

Българите се размислиха и наказаха президента, като му отнеха цели пет процента.

Българите ли?

Социолозите и то по поръчка.

После защо не вярваме на метереолози, социолози, политолози и всякакви лози…

Когато лъжеш малко, може и да ти повярват.

Но когато лъжеш на поразия и слепите ще го видят.

Въпросът е колко струват на изнурения данъкоплатец  лъжите…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Невероятно! Вижте как Борисов подгони Радев по рейтинг! Даже ще го задмине!

  1. СЛУЧИ СЕ ХУБАВОТО – ДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ВОДАТА И ГАЗТА! И „АЛФА РИСЪРЧ“ ПОЛУЧИ ПОРЕДНИЯ ТРАНШ ОТ БОКО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *