Невероятно РАЗКРИТИЕ: Вижте КАКВО НАПРАВИ Борисов, след ОБВИНЕНИЕТО в КОРУПЦИЯ! Фактите ШОКИРАТ!

България отблизо

Потен, зачервен и уплашен, Борисов се опита да отговори някак на въпросите на президента Румен Радев. Но не успя. Затова веднага отпраши да търси спасение в  Германия. Само че аферите на Борисов са много. И никак не се знае дали някой ще се затича да го спасява и този път.

Защото по същия начин, Борисов не успя да отговори навремето, какво аджеба прави градския прокурор на София Николай Кокинов, в неговата къща в Банкя. Не успя да отговори и за аферата „Ало, Ваньо“. На записа, Борисов говори с тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов и му нарежда да не прави проверка на Мишо Бирата, тогавашен шеф на бирената фабрика „Леденика“. Борисов не успя да даде свестен отговор и за смъртта на Тодор Димов – Чакъра, който бе обстрелван с гранатомет, по заповед на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Официалната версия за смъртта на Чакъра бе самоубийство. Но когато те обстрелват с гранатомет, обикновено те убиват. А не се самоубиваш. Затова  България бе осъдена чак в Страсбург по този случай.

Между другото, и Мишо Бирата, и Ваньо Танов, както и Чакъра вече са покойници. Починали при неизяснени обстоятелства. Колко удобно за Борисов. И зловещо за хората, които имат неблагоразумието да се замесят в неговите афери.

Защото ако продължава така, започваме да се питаме кога и при какви неизяснени обстоятелства може да „почине“ и олигарха Делян Пеевски?!

И двете афери, обаче, си бяха използване на служебното положение на поста „премиер“, за лични облаги. За което всички премиери в света биха подали оставка. Но не и Борисов. Той не е такъв човек.

Е, на всичко му идва времето. Ето че май дойде и времето на Борисов да се спасява. Някъде по-далеч. И по възможност не в България.

Затова Вождът на ГЕРБ набързо се опита да замаже нещата с изключително неприятните и уличаващи въпроси, които президентът Радев му зададе в прав текст. И по този начин индиректно го уличи в корупция.

Но това, че в правителството на Борисов, както и в неговата партийка ГЕРБ вилнее корупция, го знаем всички. Знаят го и в Брюксел. Както и в цяла Европа. Но за пръв път, това се казва официално и в България. И то от трибуната на най-висшия държавен пост – президентството. А и Борисов, и всички ние знаем, че Румен Радев няма да спре дотук. Той не е от хората, които оставят работата си наполовина.

Затова извънредният брифинг на Борисов беше не от някъде другаде, а от летище „София“. А веднага след „брифинга“, Вождът на герберите се метна на самолета. И отпраши към Мюнхен.  Да моли и този път някой да му спасява кожата.

Само че на Мюнхенската конференция по сигурността, по протокол, участват държавните глави – президентите. Не премиерите. Ще припомним, че миналата година на същата Мюнхенска конференция по сигурността присъства президентът Румен Радев.

Преди десет години, на същата Мюнхенска конференция руският президент Владимир Путин произнесе своята смазваща САЩ и Запада реч. И ги запита в прав текст: Вие поне разбирате ли, какво натворихте?

Така че Борисов няма работа на тази конференция. Следователно конференцията е само формален повод за да отиде при своите господари в Германия. И коленопреклонно да ги моли да озаптят Румен Радев.

Естествено, господарите ще искат нещо от него. И то е продаване на националните интереси. Затова не се учудвайте, че от Мюнхен Борисов веднага обяви, че трябва незабавно да бъдем приети в Еврозоната и Шенген. Макар че само преди няколко седмици бе точно на обратното мнение. Че още ни е рано за еврото и за Шенген.

Значи Борисов се е опитал да търгува и да моли за помощ. За сметка на българските граждани, естествено. Защото ние ще бъдем потърпевши от еврото, и от Шенген. Остава да видим дали ще получи въпросната помощ. Или ще му бият шута.

Истината, обаче е, че каквато и помощ да получи, Борисов вече си отива. Защото никой не го иска. Нито народът. Нито Брюксел. Нито Москва.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Невероятно РАЗКРИТИЕ: Вижте КАКВО НАПРАВИ Борисов, след ОБВИНЕНИЕТО в КОРУПЦИЯ! Фактите ШОКИРАТ!

  1. Как Борисов отиде в Мюнхен на своя глава ако е трябвало там да бъде Радев? Може ли на който му скимне да се качи на самолета и да замине? Там не го ли попитаха защо той идва а не президента Значи има някаква причина
    ,уговорка между него и Радев , а не страх и за да търси помощ Нещо не се връзват писанията по-горе Е как да им вярваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *