Невероятно разкритие: Ето защо управляващите измислиха хакерската атака срещу НАП!

България отблизо

Всички знаем, че когато нещо важно за управляващите трябва да се скрие от очите на народа, тогава влизат в ход различни „хитрини“.

Този път в ролята на такава, макар и плитка, „хитрост“, влезе хакерската атака срещу една от най-важните институции в държавата – Националната агенция по приходите/НАП/. И ако се вгледаме малко по-внимателно в цялата тази пушилка около така наречената хакерска атака, ще видим, че в нея има много съмнителни неща.

Нека припомним няколко обстоятелства. Ами спомняте ли си, че още в първите часове след атаката и ареста на Кристиян Бойков, а и преди да е установено каквото и да било за това какво наистина се е случило, Бойко Борисов се появи в медиите с изказването, че Кристиян е магьосник, че такива вълшебници трябвало да ги привличаме да работят за държавата, и… че е жалко, защото щял да получи обвинение. Нека си припомним сега, че изказванията на Бойко Борисов, често служат като сигнал за неговите подчинени какво да правят и как да излязат от ситуацията. Пример за това е прословутото изказване на Борисов, когато той нарече Цветанов „Пунта Мара“. И оттогава всичко около бившия втори се срути. Така стана и сега. Изказването на Борисов за хакерските умения на Кристиян Бойков и неумолимото обвинение, явно целяха да покажат нещо. И да подканят неговите пудели. Но какво да покажат? И за какво да подканят? Ами много просто. Да покажат колко добър и съчувстващ човек е Борисов. И как обича младите. Но… законността си е законност и Кристиян трябва да получи обвинение. Така Вождът хем се показва чистичък пред обществеността, хем подканя пуделите да действат. И да търсят доказателства колко голям престъпник е Кристиян Бойков.

И наистина, след този сигнал на шефа, медийните приказки около Кристиян започнаха да стават все по-недоброжелателни. Дори съобщенията, че прокуратурата му е повдигнала обвинение взеха да стават все по-зловещи.

Ето ви друг не по-малко знаменателен факт. МВР министърът Младенов, финансовият Горанов и всички, които се изказваха по случая твърдяха, че е засегната националната сигурност. Че едва ли не, в НАП всичко е забатачено и лявата ръка не знае какво прави дясната. В същото време, обаче, вместо да се покажат какви щети на държавата са нанесени, всички „експерти“ в един глас твърдяха, че почти нищо важно не е засегнато. И че всичко си е наред и по старому. Което на практика означава, че хем има някаква атака. Хем тази атака не била нанесла щети. Ами че за какво тогава хакерът, ако е един, си е дал труда да разбива защитата и паролите на НАП?! За да не вземе почти нищо ли?!

Тук изключваме престараването на пуделите, които естествено ще се мъчат да омаловажат станалото. Понеже колкото и да се мъчат те, ако наистина има нанесени сериозни поражения на държавата и националната сигурност, това не може да бъде скрито. И все нещичко ще излезе наяве. Само че нищо сериозно не се появи. Освен приказките за ЕГН-тата на хората и техните данъчни декларации. Но, ЕГН-тата ни се търкалят в публичното пространство вече от доста години. Всъщност откак влязоха в употреба компютрите. И тези строго лични данни са отдавна известни на всички, заедно с телефонните ни номера. Знаят ги телефонните измамници,  търговските вериги, кабелните и мобилните оператори, и който още се сетите. Така че „изтичането“ още един път на такава информация  не е нещо, което ще се стори на гражданите важно и няма да предизвика някакъв бум на недоволство в обществото.

Но…тук не става дума за какви да е ЕГН-та. А за ЕГН-тата на Борисов, Цацаров и Пеевски. Тоест, ето къде тази прословута дружинка я стяга чепика. Ето защо е засегната националната сигурност. Понеже се търсят данни за тримцата „големи“.

Има и още един знаменателен факт. Уж е засегната националната сигурност, тоест най-важното нещо, което една държава пази, а всички в един глас заявяваха, че никой на никого не искал оставката. Горанов с присъщата си безочливост  заяви, че Борисов не искал от него оставка, а работа. И че не се предвиждала оставката дори на шефката на НАП. Е, при такова престъпление, за което се дават доста години затвор, да няма поне една оставка, това наистина показва недвусмислено, че „хакерската“атака си е жив камуфлаж. И това, което ги притеснява е ровенето в скритите действия на Борисов.

И един последен щрих. „Хакерът“ Кристиян Бойчев бе арестуван „цивилизовано“ и само няколко часа след това освободен с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Ами така ли щеше да бъде, ако наистина имаше заплаха за Националната сигурност?! И ако Кристиян наистина беше „зловещ“ хакер-престъпник така ли щяха да го пуснат?! Ами нали той можеше да хакне и нещо много по-голямо като енергийната система на страната?! Само че чиновниците, които отговарят за Националната сигурност нехаят, Борисов нехае, експертите също нехаят. Значи не е имало никаква истинска заплаха. И всичко отново се свежда до мисълта, че хакерската атака сега служи само за параван на едно други издирване. Издирването на тези, които са посмели да ровят, където не им е работата.

Тогава за какво беше необходима на Борисов и ГЕРБ цялата тази пушилка? Ами отговорът на този въпрос не е много труден. Трябвало е да се скрие нещо важно за Борисов и пудели. Нещо, което ще ги уличи в лъжа. И за да разберем какво е това нещо, нека си спомним, че и Горанов, и Борисов, и Каракачанов отдавна твърдят, че имало много излишъци в бюджет И милиардите за купуването на американските самолети Ф-16 били налице. Та дори сме можели да изплатим на Вашингтон цялата сума. И за да не лъсне тази огромна лъжа, както и много други около нея, трябваше да се говори за нещо друго. За  хакерската атака, например.

Но, на лъжата краката са къси. И този път стана така. Стана ясно, че Законът за държавният бюджет трябва да бъде актуализиран, заради американските самолети. И какво да видят смаяните депутати, които трябваше да гласуват този „актуализиран“ бюджет? Ами цялата сума от два милиарда и двеста милиона лева, а дали са били само толкова, един Горанов знае…Та цялата тази сума е записана в Закона за бюджета като „бюджетен дефицит“. Той изведнъж скочи от нула до два милиарда и 500 милиона лева. Което означава, че в бюджета на държавата не е имало никакви излишни пари. Не е имало никакви излишъци. И не е имало свободни пари за тези самолети. И, че за да се платят тези самолети, Горанов и Борисов са взели нови заеми. А новите заеми пораждат нова инфлация. Но кой ти гледа това? Важното е Борисов да си гарантира още малко време във властта.

Тоест, пушилката, наречена „хакерска атака“ беше необходима, за да се прикрият далаверите на Борисов. С бюджета и извън него.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *