НЕВЕРОЯТНО разкритие преди МИНУТИ: Волен Сидеров вече КОМАНДВА Борисов! И ДЪРЖАВАТА! Вижте ТУК!

България отблизо

Още преди два дни лидерът на Атака заяви категорично пред журналисти, че енергоразпределителните дружества трябва да бъдат одържавени.

„От първия момент, в който стана ясно за сделката с ЧЕЗ казах, че всичко трябва да се провери докрай, по най-добрият начин“, заяви Волен Сидеров, на извънреден брифинг в парламента, цитиран от blitz.bg.

Сидеров каза още, че между парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти има пълна координация. И това щяло да позволи да се предложат изменения в Закона за енергетиката.

Лидерът на Атака още тогава предложи едно главно изменение. Държавата да има блокираща квота от 34% във всички ЕРП-та. „Защо държавата да няма блокираща квота? – запита Волен Сидеров. Има примери във Франция и Великобритания, които одържавиха части от енергодружествата си“.

Когато държавата участва в дейността на електроразпределителните компании, поясни Сидеров, това гарантира добрата регулация и добрата услуга, която получават гражданите. Ето защо, едно такова изменение в Закона за енергетиката, ще бъде само от полза за българските граждани,

Припомняме, че  такива предложения, лидерът на Атака е правил неведнъж през годините. Припомняме и, че предложението на Сидеров за наличието на блокираща държавна квота в енергодружествата, стана актуално, след като съвсем неочаквано, Борисов извика в кабинета си „крайния собственик“ на ЧЕЗ, Гинка Върбакова, като й нареди да скача в куфарите си за Чехия и да прехвърли нейния договор с ЧЕЗ на правителството.

Нещо повече. Медиите и самият Борисов вече се допитват до Сидеров как можело на практика да стане такова одържавяване, за да има държавата пълен контрол върху енергодружествата.

Днес, пред журналисти в Народното събрание, лидерът на Атака отново заяви, цитиран от blitz.bg , че за да може да държавата да контролира ЕРП-тата, тя трябва да има блокираща квота в договорите за тяхната собственост.

Добре е да има блокираща квота, как да стане, трябва да кажат юристите и управляващите. Аз съм само скромен парламентарист и просто давам идеи, подчерта Волен Сидеров.

Коментирайки желанието на Бойко Борисов, държавата да си върне ЧЕЗ изцяло, Сидеров каза, че ако премиерът е стигнал до тази идея, може само да го поздрави.

В интерес на истината, трябва да кажем, че и социалистите водят отдавна тази битка. Те също неведнъж са заявявали, че държавата трябва да си върне контрола върху стратегическите предприятия и обекти, които имат значение за националната сигурност на България.

Същото казва и Волен Сидеров. Той, обаче, смята, че БСП  експлоатират тази тема, но когато дойдат на власт, някак я забравят. Ето, сега патриотите са във властта, самопохвали се Сидеров, и те не забравят своите обещания.

Всъщност, и Атака, и БСП са на сходни позиции по отношение на държавния контрол, и не само в сферата на енергетиката.

Трябва само, вместо да се препират кой повече се е борил, да седнат и да синхронизират усилията си. За да могат заедно да постигнат по-добър резултат, който да е в интерес на всички български граждани.

Нали затова сме ги изпратили в парламента? Иначе думите им ще си останат само думи.

Но каквото и да говорим, ясно е, че Борисов започва все повече да се вслушва в думите на Волен Сидеров. И да се опитва да ги превърне в действителност.

Дано само това да не е поредната мимикрия на Борисов. И поредният му опит да спаси кожата си за момента. Защото, ако е така, няма да може да се спасява още дълго. Понеже народът е разгневен. И иска действия, а не празни приказки.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “НЕВЕРОЯТНО разкритие преди МИНУТИ: Волен Сидеров вече КОМАНДВА Борисов! И ДЪРЖАВАТА! Вижте ТУК!

  1. АТАКА ПОБЕДА НАД, БЪЛГАРО, АМЕРИКАНСКИ, ЕВРОПЕЙСКИ ГОВЕДА КОЛОНИЗАТОРИ

  2. Ami Siderov dobre govori.A vie mrsni medii si mislite 4e hte glasyvame za vahite mrsni BESEPARI I DEPESARI LI.MNOGO SE LAJETE S NADAJDANETI NA TAKIVA NOVINI.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *